«Ви такий атчьот з коліна підготували. На дурачка», – брат мера Ковеля

17 Травня 2019, 18:02
Геннадій Кіндер 1090
Геннадій Кіндер

Словесна перепалка між депутатом Ковельської міської ради Геннадієм Кіндером (депутат від «Батьківщини» Геннадій Кіндер є старшим братом міського голови Олега Кіндера, – ред.) і заступником міського голови Андрієм Товстигою виникла на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства через безпритульних тварин.

А саме: депутат оборювався, що він неодноразово звертався із запитами щодо виконання міської програми поводження з безпритульними тваринами на 2016-2019 роки, і досі чіткої відповіді так і не отримав, – пише Про Ковель.

Нагадаємо, що на цю програму торік у міському бюджеті передбачали близько півмільйона гривень. За ці кошти мали підготувати приміщення для хірургічного втручання, стерилізації, куплені  медичні інструменти, меблі, оргтехніка, медикаменти, спецодяг, їжа для тварин, а також нарахована заробітна плата фахівцям, що тут працюють.

За словами лікаря ветеринарної медицини КП «Добробут» Аліни Кравчук, частково все це закупили, тому в минулому році використали із запланованих майже півмільйона програмних грошей лише половину.

А директор комунального підприємства Ігор Михалевич, яке і є розпорядником коштів, заявив, що приміщення для «лікування» безпритульних тварин, взагалі, ще не здане в експлуатацію. Більше того, «Добробут» не має навіть відповідних ліцензій на виконання Програми.

Почуте неабияк розгнівило Геннадія Кіндера, що він навіть дав волю різким словам.

«Чого ви дурите людей. Як їх можна не освоїти, я не розумію. У цьому році кінчається програма, мали простерилізувати десь 1200 собак, скільки ви простерилізували? – допитувався Геннадій Кіндер у керівника «Добробуту».

 Ігор Михалевич відповів, що наразі пройшли стерилізацію до 300 собак, процедуру проводить Ковельська районна державна лікарня ветеринарної медицини. А далі вони планують взятися за котів. Таким чином, мовляв, програма виконується.

Претензії свого колеги до комунальників та профільного заступника міського голови Андрія Товстиги, який теж був присутній на засіданні, депутати активно підтримали.

«Ви такий атчьот з коліна підготували. На дурачка», – викрикнув Геннадій Кіндер.

«Кого підготували?» – перепитав Андрій Товстига.

«Атчьот з коліна, на дурачка», – уточнив Кіндер.

«Харашо. З нього премію знімемо (показав на Андрія Стернічука, начальника управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства міськвиконкому, що сидів поряд, – ред.), з Міхалевича і премію з відповідального працівника», – відразу ж розпорядився Андрій Товстига.

«З Товстиги теж», – додав депутат.

«З кого? З Товстиги тоже? То давайте ще й з Кіндера (Олег Кіндер, міський голова, – ред.) знімемо. Геннадію Олексійовичу, ви трошки не плутайте. Хай виконують запити», – відреагував на закиди депутата заступник мера.

  Після того, як розбурхані емоції і пристрасті дещо вляглися, було прийнято рішення на наступному засіданні постійної комісії ще раз заслухати звіт щодо виконання програми поводження з безпритульними тваринами.

Читайте такожДовкола фірми «Землемір» у Ковелі назріває скандал

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024