Відомий шацький підприємець та депутат взяв участь у львівському веломарафоні

18 Травня 2019, 13:27
834

У цьогорічній десятій за ліком велогонці взяв участь і шачанин Василь Печук, відомий в озерному краї підприємець, пропагандист здорового способу життя, спонсор багатьох районних спортивних подій, зрештою, депутат Шацької селищної ради.

«Львівська сотня» – щорічні любительські змагання у форматі веломарафону, що проходять навколо Львова, а ще вважаються наймасовішими велозмаганнями у Західній Україні. Участь беруть велосипедисти із різних країн та на різноманітних велосипедах: шосейних, гірських, міських, гібридах тощо. Організатором заходу є Львівський велоклуб. Вперше змагання відбулись у 2010 році. Тоді участь взяли лише 35 велосипедистів. Учасники повинні проїхати дистанцію у 100 кілометрів за ліміт у 10 годин. На фініші нагороджують заохочувальними призами, зазвичай, це медалі.

За словами Василя, у цьогорічній десятій ювілейній гонці взяло участь 1 156 спортсменів. Його результат декому може видатися трохи скромним – 301 на фініші, але ж за його спиною залишилося більше 800 учасників. Крім того, він став 33 у своїй віковій категорії.

Особливо важко давалися гірські ділянки дистанції веломарафону, де швидкість падала до 5 км/год. Були думки, навіть, завершити гонку. Але впертість та жага до того, щоб перевірити себе на витривалість, перемогли. Василь проїхав «сотку» за 3 години 49 хвилин і отримав від організаторів свою заслужену нагороду. А допоміг йому в цьому старенький (15 років), але надійний друг-велосипед.

«Займайтеся спортом і ви переможете!» – стверджує Василь Печук.

Віктор ГРИЦЮК, газета «Шацький край»
 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024