На Волині фіскали «працевлаштували» понад 600 громадян

20 Травня 2019, 18:07
Трудова книжка 809
Трудова книжка

З початку року у напрямку детінізації ринку праці офіційне працевлаштування отримали 623 громадяни.

Зокрема, 328 так званих трудових нелегалів виявили та легалізували під час рейдів робочих груп, що постійно діють при органах виконавчої влади. А працю 295 чоловік легалізували фіскали під час контрольно-перевірочних заходів, – інформує управління податків зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Волинській області.

Кожне легальне робоче місце передбачає не лише соціальні гарантії від держави, а й відрахування до бюджету, серед яких нарахування і сплата єдиного соціального внеска на загальнообов’язкове державне страхування, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Фінансовий ефект роботи волинських фіскалів – щомісячна сплата 298 тисяч гривень ПДФО, 364 тисячі гривень єдиного внеску та  25 тисяч гривень військового збору. Окрім того, легалізованим внаслідок перевірок працівникам виплачена заробітна плату – 617 тисяч гривень. В результаті, до бюджету ще додатково сплачені 112 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб, 136 тисяч гривень єдиного внеску, 9 тисяч гривень військового збору.

«Активна протидія «тіньовому» сегменту на ринку праці – серед першочергових завдань органів ДФС, оскільки, окрім бюджетних втрат, існування нелегальних працівників має вкрай негативні соціальні наслідки. В межах повноважень ми намагаємося якісно опрацьовувати інформацію щодо зловживань працедавців та переконуємо їх враховувати інтереси держави та громадян. Як правило, дев’ять із десяти роботодавців, яких ми запрошуємо на співбесіди, дослухаються до наших аргументів. Найбільш вагомий наш аргумент - детінізації економіки має вирішальне значення для економічного розвитку країни та повноти бюджетних надходжень», - запевнила начальниця ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024