Любешівська ОТГ отримає найбільшу на Волині інфраструктурну субвенцію

25 Травня 2019, 11:35
Любешівська ОТГ отримає найбільшу на Волині інфраструктурну субвенцію 826
Любешівська ОТГ отримає найбільшу на Волині інфраструктурну субвенцію

Держава надає підтримку об’єднаним територіальним громадам у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їхніх територій.

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад направлена на підтримку сільських територій, адже розмір субвенції залежить від площі громади та кількості сільського населення. Тобто чим більша ОТГ – тим більше коштів отримає – інформує очільник Волинської ОДА Олександр Савченко.

Для цього в державному бюджеті на 2019 рік для Волинської області передбачено 126 млн 361 тис. 300 грн коштів інфраструктурної субвенції. Про це стало відомо з розподілу, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2019 р. № 280-р.

В документі йдеться про суму, яку отримає кожна ОТГ на втілення заходів, спрямованих на розвиток інфраструктури. Зокрема, найбільшe отримає найбільша волинська громада – Любешівська ОТГ – 11,7 млн грн.
Далі механізм такий: обласна державна адміністрація розглядає проектні заявки обʼєднаних територіальних громад на проекти та готує висновок щодо відповідності поданих проектних заявок планам або програмам соціально-економічного розвитку ОТГ. Тоді ці списки погоджує Мінрегіон і лише після цього громади отримують кошти на втілення проектів.

Читайте також: Один лісгосп – добре, два – вигідно: як любешівські лісівники працюють на громаду

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024