Які обмеження діють при перевезенні товарів за кордон

25 Травня 2019, 13:39
Зона митного контролю 2115
Зона митного контролю

Волинська митниця ДФС інформує про правила митного контролю під час пропуску товарів, які допоможуть громадянам правильнор спакувати свої валізи перед мандрівкою за кордон під час літньої відпустки.

Про це повідомляють на сайті відомства.

Обмеження у транскордонному переміщенні громадянами товарів гармонізовані із законодавством України про обіг зброї, підакцизних товарів, лікарських засобів, заходи фітосанітарного чи ветеринарного контролю тощо.

Зокрема,

– Обмеження за віковим цензом встановлене для алкогольних та тютюнових виробів – не допускається їх переміщення особами, які не досягли 18 річного віку.

– Обмеження щодо продуктів харчування – не допускається переміщення продуктів харчування без упаковки виробника.

– Обмеження щодо перевезення домашніх тварин – вони підлягають письмовому декларуванню та застосуванню до них заходів ветеринарного контролю.

– Обмеження щодо рецептурних лікарських засобів та спеціального дитячого харчування – їх переміщення (крім наркотичних та психотропних засобів, які ЗАБОРОНЕНІ) дозволено у кількості, що не перевищує зазначену в наявному в громадянина рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я. Для спеціального дитячого харчування, крім рецепта на ім’я дитини, необхідно пред’явити документ, що засвідчує родинний зв’язок з хворою дитиною. 

– Обмеження щодо переміщення транспортних засобів – у Митному Кодексі України вони трактуються не тільки як засіб перевезення пасажирів, але і як підакцизний товар, до якого встановлені спеціальні вимоги.

– Обмеження щодо родинних культурних цінностей – під час переміщення митному органу подається свідоцтво Міністерства культури на право їх переміщення.

– Обмеження щодо пневматичної і холодної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії – переміщення можливе виключно на підставі дозволів УМВС України, а іноземними громадянами – тільки за дозволом Міністерства Внутрішніх Справ України.

– Обмеження щодо банківських металів вагою, що перевищує 500 грам, у вигляді зливків і монет – обов’язкове надання документів, що підтверджують їх придбання в уповноважених банках та/або Національному банку України.

Якщо у вашій течці не буде оригіналів документів на товари, переміщення яких ОБМЕЖЕНЕ законами України, товар затримають і зберігатимуть на складі митниці до прийняття судом рішення у справі про порушення вами митних правил.

Тому варто ретельно зважити необхідність брати з собою за кордон товари з зазначеного переліку і, якщо є така можливість, нехай вони краще дочекаються вашого щасливого повернення додому.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024