Рожищенські неплатники аліментів заробили для дітей майже 2,5 тисячі гривень

22 Травня 2019, 16:02
Рожищенські неплатники аліментів заробили для дітей майже 2,5 тисячі гривень 841
Рожищенські неплатники аліментів заробили для дітей майже 2,5 тисячі гривень

Суспільно корисні роботи – однин із видів покарання для неплатників аліментів. Цей вид покарання був введений першим пакетом законопроектів, що набули чинності у минулому році.

Якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, то боржник підлягає адміністративній відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт. Про це інформують у головному територіальному управлінні юстиції у Волинській області.

Якщо ж аліменти мають сплачуватись на дитину, яка має інвалідність або є важкохворою, то заборгованість має становити у сукупному розмірі суму відповідних платежів за 3 місяці для притягнення боржника до адміністративної відповідальності.

Однак не всіх осіб можна притягнути до суспільно-корисних робіт. Так, вони не призначаються особам, що визнані інвалідами I або II групи, вагітним жінкам, жінкам старше 55 років та чоловікам старше 60 років. Суспільно корисні роботи можуть призначатися терміном від 120 до 360 годин і виконуються не більше восьми годин, а неповнолітніми – не більше двох годин на день.

Суспільно корисні роботи боржник має виконувати у вільний від роботи чи навчання час і за їх виконання порушнику нараховуватиметься плата за виконану ним роботу. Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.

У цьому році всього підлягало виконанню 118 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, що винесені судами Волинської області. З 1 січня 2019 року державними виконавцями юстиції Волині стягнуто 60 тисяч гривень завдяки застосуванню нових обмежень. 

У Рожищі ухвалили 14 постанов про суспільно корисні роботи і стягнуто 2 405 гривень.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024