У Луцьку транслюватимуть польську стрічку з українськими субтитрами

23 Травня 2019, 15:29
Кадр з фільму «Найкращий» 1056
Кадр з фільму «Найкращий»

Уже втретє волиняни зможуть переглянути фільм польською мовою за проектом «Дискусійний кіноклуб у Луцьку». Для показу обрали стрічку «Найкращий».

Захід відбудеться 27 травня, о 18:30, в кінотеатрі «Multiplex» (РЦ «Промінь», проспект Президента Грушевського, 2).

Вхід за попередньою реєстрацією.

Захід розпочнеться із вступної лекції представника Центру кінокультури «Zorza» (Холм, Польща) Пьотра Стемальщука. Організатори зауважують, що показ стрічки відбуватиметься польською мовою з використанням субтитрів українською. Після перегляду пропонують обговорення фільму, під час якого кожен зможе поділитися враженнями від побаченого.

Про фільм:

«Найкращий» – фільм, відзнятий у 2017 році польським режисером Лукашем Палковським. Головний герой фільму – спортсмен, яким захоплюється увесь світ. Це надзвичайна історія, сповнена зусиль, падінь і незбагненної сили, на яку режисера надихнуло життя Єжи Гурського. Спортсмен встановив рекорд на чемпіонаті світу з тріатлону, здобувши титул чемпіона на дистанції Double Ironman.

Чи можна піднятися після життєвого нокауту? Де двері, через які треба пройти, щоб досягнути бажаної мети? Чи зможуть воля до життя, завзятість і рішучість подолати кинуті долею перешкоди? - над подібними запитаннями задумуєшся під час перегляду картини.

«Найкращий» (2017) – це історія життя людини, яка змогла довести, що справжні герої не бояться впасти і можуть знайти вихід з будь-якої життєвої ситуації (З сайту filmlwow.eu).

Довідково про «Дискусійний кіноклуб у Луцьку»:

Проект запроваджений за аналогією до дискусійних кіноклубів, які з 1956 року діють у Польщі. Формат події передбачає 3 складові: коротка лекція від кінокритика, представника знімальної групи про режисера і процес та контекст створення стрічки, перегляд картини польською мовою з використанням субтитрів українською,  та  на завершення дискусія. 

Реалізує проект Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку. Як організатори «Дискусійного кіноклубу у Луцьку» та волонтери до проекту долучені студенти-полоністи «Факультету філології та журналістики» СНУ імені Лесі Українки.

Українські субтитри надає Польський інститут у Києві.  

Сторінка проекту у Facebook.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024