Ковельчани повинні повернути у державу понад пів мільйона гривень

28 Травня 2019, 14:24
Ковельчанам переплатили соцдопомог та субсидій на понад пів мільйона гривень / Фото ілюстративне 876
Ковельчанам переплатили соцдопомог та субсидій на понад пів мільйона гривень / Фото ілюстративне

Ковельчанам «переплатили» державних соціальних допомог та субсидій більше, ніж на 500 тисяч гривень. Тепер ці гроші ковельчани мають повернути.

Про це повідомляють на сайті Ковельської міської ради.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 року № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» затверджений Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі та внесені зміни до порядку надання житлових субсидій.

Відповідно до вищевказаної постанови пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаватимуть у грошовій формі, розпочинаючи з жовтня 2019 року. 

Для забезпечення запровадження грошової форми надання пільг внесені зміни й до інших нормативно-правових актів. Також удосконалене програмне забезпечення та розширений доступ управлінь соціального захисту населення до баз даних, що мають інформацію про доходи та майновий стан громадян.

При опрацюванні відповідних баз даних управління соціального захисту населення виконавчого комітету Ковельської міської ради з початку року виявили переплат державних соціальних допомог та субсидій більше, ніж на 500 тисяч гривень. При неповерненні добровільно отриманих незаконно грошей відповідну інформацію скерують у правоохоронні органи для вжиття заходів щодо їх відшкодування у судовому порядку.

На даний час відбувається підготовка до надання пільг у грошовій формі і розробляють нові програми, які будуть застосовувати з жовтня 2019 року, що дасть можливість виявити недобросовісних громадян, які одночасно користуються пільгами та субсидіями на одне господарство.

З метою уникнення судової тяганини мешканців міста закликають до початку застосування нововведень визначитись, яким видом допомоги (пільга чи субсидія) вони будуть користуватися. 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024