Аграріям Велицької громади хочуть компенсувати втрачений майбутній врожай

29 Травня 2019, 14:14
Аграріям Велицької громади хочуть компенсувати втрачений майбутній врожай 893
Аграріям Велицької громади хочуть компенсувати втрачений майбутній врожай

Аграріям, які під час негоди у Велицькій громаді втратили майбутній врожай, виплатять компенсацію.

Про це повідомляють на сторінці Ковельської РДА у Facebook.

Представники райдержадміністрації відвідали місце стихійної ситуації, аби попередньо оцінити масштаби трагедії та спільно з місцевою владою напрацювати майбутні кроки з ліквідації наслідків стихії.

Для визначення об’ємів завданих збитків, розпорядженням сільського голови Віктора Ковальчука створили комісію, члени якої обстежили площі посівів сільськогосподарських культур, знищених градом. За інформацією керівництва сільської ради, люди, які втратили майбутні врожаї внаслідок негоди, звернулися із відповідними заявами до комісії. На кожне звернення громадян склали відповідний акт, у якому зазначені площі, культури та нині встановлюють суми збитків. 

Враховуючи масштаби завданої шкоди стихією місцевим аграріям різних форм власності, керівництво Ковельської районної державної адміністрації шукає шляхи залучення фінансового ресурсу для компенсації населенню завданих негодою збитків. 27 травня під керівництвом голови райдержадміністрації Віктора Козака, за участі заступника начальника УДСНС України у Волинські області Костянтина Романчука, заступника директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрія Юрченко, Велицького сільського голови Віктора Ковальчука, керівника СТзОВ «Вежа» Тетяни Зінчук, представників СТзОВ «Зоря» та ФГ «Весна» відбулось виїзне засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Комісія встановила, що стихійна ситуація за класифікаційними ознаками не підпадає під визначення «надзвичайна ситуація місцевого рівня». Відтак, рішення районної комісії ТЕБ та НС передбачає –  звернутись в обласну державну адміністрацію з пропозицією розробити та затвердити відповідну програму підтримки сільськогосподарських виробників, в частині виплати компенсації за завдані збитки природною стихією.

Нагадаємо, що 24 травня на території сіл Кашівка, Підліси, Сільце, Велицьк та Кухарі Велицької ОТГ пройшла гроза із значним зливним дощем, великим градом та шквальним вітром до 20 м/с. Внаслідок природної стихії були практично знищені сільськогосподарські культури: ячмінь, пшениця, соняшник, соя на орієнтовній площі 557 га, тому значних збитків зазнали селяни-одноосібники, фермерські господарства та сільськогосподарські товариства.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024