Волинянка розповіла, як знайшла свою нішу у підприємництві

01 Червня 2019, 12:38
Тетяна Валіхметова 1116
Тетяна Валіхметова

Правильно сформована мета, – перший крок до успіху. І цей крок зробила Тетяна Валіхметова з Гощанщини, відколи вирішила започаткувати власну справу за сприяння служби зайнятості.

Тетяна поділилася історією свого успіху на сайті Рівненського обласного центру зайнятості.

Щиро кажучи, під час навчання в школі я не відчувала жодного потягу до роботи з цифрами. Але під час вибору професії на межі перших кроків у доросле життя свою роль, напевно, зіграла генетика (мама Світлана Григорівна все життя працювала бухгалтером). Отож, я вирішила стати економістом. 

На жаль, знайти роботу за фахом для молодого спеціаліста без досвіду було великою проблемою. Тому, маючи на руках диплом економіста, я певний час працювала перукарем, швачкою. Згодом вирішала спробувати себе у торгівлі. Працювала продавцем продовольчих, а потім непродовольчих товарів.

Відтак, півтора року працювала на посаді менеджера зі збуту на одному з підприємств Рівного. Але де б і ким я не працювала, завжди відчувала амбітне бажання досягти чогось більшого, мати вільний графік роботи і при цьому бути фінансово самодостатньою.

Кажуть, що правильно сформована мета, – то перший крок до успіху. І цей крок, як з’ясувалось, я вже давно могла зробити. Зокрема, коли перебувала на обліку в Районному центрі зайнятості у 2013–2014 роках. Спеціалісти Центру нам розповідали про можливість започаткувати власну справу, але тоді я не наважилась на самостійне плавання у великому й бурхливому океані бізнесу. Напевно, на все свій час. І цей час для мене припав на початок 2018 року. Тоді я знову звернулась до фахівців Гощанської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості, аби отримати додаткову інформацію. Під час співбесіди начальник відділу активної підтримки безробітних Володимир Бандура запропонував мені спробувати свої сили у новій професії «Підприємець-початківець». Також він допоміг мені визначитись із видом діяльності.

Навчання за напрямком «Діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту» відбувалось на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості й тривало усього два місяці. Після завершення я започаткувала власну справу. На початку вела бухгалтерський облік для двох підприємців, щоб, як кажуть, набити руку. Сьогодні кількість підприємців, з якими я працюю уже значно більша. Моя мрія та бажання здійснились саме завдяки мудрим навігаційним порадам фахівців Служби зайнятості.

Сьогодні я допомагаю людям наводити лад з цифрами, у мене вільний робочий графік і певною мірою я фінансово незалежна. Вважаю, що зробила правильний крок і прийняла правильне рішення. Така от моя історія, мій шлях до успішного майбутнього.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024