У Ковелі відбулося засідання комісії з ліквідації кіосків

01 Червня 2019, 17:10
1454

Проект рішення щодо впорядкування розміщення тимчасових споруд на території Ковеля розглянула робоча група.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Проблема встановлення тимчасових споруд та конструкцій актуальна для багатьох міст України. І Ковель не є винятком. Аби припинити їх хаотичне розміщення, створити однакові умови для усіх підприємців, робоча група з представників структурних підрозділів виконкому та депутатів міської ради, які виявили бажання працювати над цим, неодноразово проводила засідання.

З метою формування рекомендацій робочої групи для розгляду Ковельською міською радою розпорядженням міського голови від 21.05.2019 №137-р було затверджено її склад. 

Двадцять четвертого травня відбулось засідання, на якому особливу увагу зосередили на підготовці комплексної схеми розміщення тимчасових споруд. На підставі матеріалів їх інвентаризації, відділом містобудування та архітектури було підготовлено cхему розташування тимчасових споруд, на якій умовними позначеннями вказані споруди, за наступними критеріями:

  • споруди які мають дозвільні документи та належний вигляд і пропонуються залишити без змін;
  • споруди які мають дозвільні документи, але вимагають зміни архітектурного вигляду (підлягають реконструкції);
  • споруди, які мають  дозвільні документи, але не відповідають існуючим містобудівним обмеженням і підлягають демонтажу або перенесенню. 

У ході роботи внесли ряд пропозицій та зауважень, врахувавши їх, схему розміщення тимчасових споруд схвалили.

Напрацьований варіант комісія рекомендувала внести на розгляд міської ради. Якщо депутати його підтримають, то на його основі буде розроблятись комплексна схема розміщення тимчасових споруд в місті, що включатиме вимоги до благоустрою прилеглої території  та архітектурне рішення споруд.

Після затвердження комплексної схеми, буде внесено на розгляд  міської ради проект Порядку розміщення тимчасових споруд та проект Порядку укладання договорів про встановлення особистого строкового сервітуту.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024