Бізнесмен дня: польський підприємець Богдан Лукасік

03 Червня 2019, 13:01
Богдан Лукасік 4939
Богдан Лукасік

Відомому польсько-українському бізнесмену Богдану Лукасіку, співвласнику компанії «Modern-Expo», 3 червня виповнюється 48 років.

Бізнес.Район з нагоди дня народження зібрав висловлювання підприємця у ЗМІ на різні теми.

Про бізнес. Спільно з українським партнером заснував в Україні 20 років тому свій бізнес і ні разу про це не пошкодував. За сукупним показником, Україна є більш конкурентною, ніж європейські країни.

Життєва позиція. Свою місію бачу в демонстрації України як дружньої країни, де у людей схожа культура, у нас спільні історичні корені. У взаєминах ми винесемо більше позитиву, ніж негативу, маємо можливість спілкуватися навіть без знання мови. Все це – величезний капітал, який гріх було б не використати.

Про корупцію. Якщо фірма не робить брудних справ – немає бажання вкрасти ПДВ, не заплатити податки, значить, і немає підстав для корупції. Вона є тоді, коли на неї погоджуються. Наша фірма ніколи не давала хабарів, і якось з цим живемо 20 років. Не розумію пояснень людей, що вони нібито повинні дати хабар. Ні, не повинні! Для цього суспільство має змінюватися зсередини.

Про АТО та війну. Якщо з твоєї фабрики на схід їдуть люди і там гинуть, а їх родини залишаються без допомоги, то це не можна залишити без уваги. Коли держава була повністю зруйнована, а армія не була готова до оборони, то звичайні люди беруться за допомогу. В Україні ми працевлаштували 2 тисячі людей, а це значить 2 тисячі сімей. Діяльність фонду "Волинь 2014" є ідеєю мого бізнес-партнера Петра Пилип'юка, який не міг сидіти спокійно в ситуації, яка мала місце в Україні у 2014 році.  Ми діємо з червня 2015 року. І за перших пів року за програмою "Разом з Україною" ми передали в Україну гуманітарну допомогу майже на 1,4 мільйона злотих (на той час це було майже 380 тисяч доларів). Ми організовували відпочинок дітей з сімей переселенців з Донбасу у Польщі, реалізували проект підготовки до зими для переселенців, проект активізації безробітних, надання психологічної допомоги військовослужбовцям, які повернулися з фронту.

Життєвий девіз (філософія GO Modern). Живіть! Творіть! Перемагайте!

За матеріалами Укрінформу та офіційного сайту Modern-Expo.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024