В Голобах обговорили освітню стратегію громади

04 Червня 2019, 11:48
В Голобах обговорили освітню стратегію громади 1685
В Голобах обговорили освітню стратегію громади

Придбання сучасної техніки та обладнання для освітніх закладів; активізація педагогічних працівників через систему додаткової мотивації; оптимізація та вдосконалення шкільної мережі громади; запровадження внутрішньої системи моніторингу якості освітнього процесу; оновлення наявних та створення нових відпочинкових зон і спортивних майданчиків – ці та інші завдання запланували до виконання в освітній стратегії Голобської ОТГ.

Проект цієї стратегії обговорювали 3 червня освітяни, депутати, активісти, представники селищної ради.

«Цей документ створили експерти нашої організації разом із представниками комітету з розробки освітньої стратегії Голобської ОТГ. У роботі використовували методику розроблену експертами шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні». Головне завдання сьогоднішнього заходу – розпочати широке обговорення даної стратегії в громаді задля вдосконалення документу та подальшого його прийняття на сесії селищної ради», – зазначає керівниця Волинського інституту права Ірина Гайдучик.

Основними стратегічними цілями запропонованого до обговорення документу є: підвищення якості освіти; підвищення ефективності надання освітніх послуг; розбудова освітнього середовища громади на основі побажань та запитів учасників освітнього процесу.

Найбільше обговорення в учасників заходу викликали питання моніторингу освітнього процесу та оптимізації освітньої мережі.

«Як і кожна громада, Голоби мають свою освітню проблематику – мережа, кадри, моніторинг якості, тощо. Ми, як експерти, можемо запропонувати їм шляхи вирішення того чи іншого питання, але все ж останнє слово за освітянами, владою та мешканцями», – вважає експерт з питань освіти Волинського інститут права Сергію Пазюк.

До кінця червня планують провести подібні обговорення в інших територіальних громадах.

Довідково:

Захід відбувся в межах реалізації проекту «Забезпечення експертної підтримки впровадження Стратегії розвитку Голобської ОТГ», що реалізує Волинський Інститут Права за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».




 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024