Зеленський призначив уродженця Олики своїм представником в Конституційному Суді

04 Червня 2019, 16:30
Федір Веніславський 1350
Федір Веніславський

Федір Веніславський, якого президент Володимир Зеленський 3 червня призначив своїм представником в Конституційний суд України, народився на Волині – в селі Олика Ківерцівського району.

Про це пише Перший. 

Що про нього відомо?

У 2014 році він балотувався до Верховної ради в «маневицькому» виборчому окрузі, куди також входить Ківерцівський район. Перемогу тді на виборах отримав Ігор Єремеєв, хоча Веніславський теж здобув непоганий результат: третє місце і 13% голосів.

Під час виборчих перегонів фіксували порушення в агітації Веніславського: логотип видання, яке закликало голосувати за нього, було «стилізовано» під першу сторінку громадсько-політичної газети «Волинь-нова».

Веніславський брав участь і у парламентських виборах 2012 року, проте балотувався від одного із округів Харківської області. До речі, отримав схожий результат: третє місце і 12% голосів.

Чому – волинянин?

У передвиборчих публікаціях волинська преса розповідала деякі деталі із біографії Федора Веніславського.

Зокрема, відомо, що він народився 16 травня 1969 року у сільській сім’ї: батько – тракторист, мати – медсестра.

Після закінчення середньої школи працював робітником будівельної бригади колгоспу, потім – служба в армії та навчання у Харківському юридичному інституті (нині – Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого), в якому пізніше почав працювати. Остання посада тут – доцент кафедри конституційного права України. Кандидат юридичних наук.

Брав активну участь у підготовці проектів різноманітних законів, у робочій групі з доопрацювання проекту Закону України «Про очищення влади (люстрацію)».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024