Як зробити інтер'єр унікальним: поради від креативної агенції «OMLET»

04 Червня 2019, 17:01
Креативна агенція «OMLET» 4260
Креативна агенція «OMLET»

Дизайн інтер’єру впливає на людину, змінює ставлення до життя, думку про себе. Стильний, організований простір дає можливість почувати себе щасливим. Саме тому сьогодні від дизайнів вимагають підвищеної концептуальності: простір повинна пронизувати особлива ідея, експресивність – емоції від контрасту кольорів, від поєднання фактур та використання елементів декору.

«Гарний інтер'єр – персоніфікований. Ми стараємось реалізовувати об’єкти залежно від стилю життя власника. І, якщо раніше замовники часто обирали нейтрально-бежевий інтер’єр, то тепер вже багато хто не боїться впускати в життя колір, використовувати експериментальні відтінки. Працювати над такими проектами надзвичайно цікаво», – каже керівниця креативної агенції «OMLET» Наталія Щур і поділилася з Бізнес.Районом порадами як зробити інтер'єр унікальним. 

Читайте також: «Знати модні кольори – це одне, але вміти ними користуватися – інше», – дизайнер креативної агенції Omlet

ВИКОРИСТАННЯ КОЛЬОРУ

Початок роботи з проектом для нас – це створення власної палітри об’єкту, яку згодом переносимо в інтер’єр.

Є два правила поєднання кольору в інтер’єрі. Перший – використання колірного кола Іттена і його теорії кольору. Згідно з нею, є основні кольори, поєднання сусідніх (наприклад помаранчевого, червоного й жовтого або темно-синього і блакитного із зеленим), контрастна пара і тріада (синій та жовтий, зелений і фіолетовий). Друге – це пропорція 60-30-10. Для досягнення гармонії в приміщенні є ідеальна формула – 60% основного кольору, 30% додаткового і 10% акцентного.

Вибір кольорів зазвичай пов'язаний з характером замовника. Переважно це трендові пудрові, пастельні чи сірі тони, для створення затишної та спокійної атмосфери. Люди, для яких важливі яскраві емоції обирають прийом колор-блок – розставляють акценти за допомогою контрастних поєднань великих колірних блоків, цей прийом потрапив в інтер’єр із подіумів, з колекції Іва Сен-Лорана, коли модельєр узяв за основу стилістику голландського художника Мондріана й переніс її на тканину. Такі інтер’єри виглядають більш дорожчими та статусними.

Читайте також: Любешівець став переможцем всеукраїнського конкурсу дизайнерів

РОЗУМІННЯ ФАКТУРИ

За допомогою фактури можна досягти глибини та таємничості. Якщо колір – питання смаку, то фактура відразу «ставить діагноз» якості – відчуття дешевого чи дорого дизайну.

Оригінального ефекту в інтер’єрі можна досягти завдяки фактурним панелям, молдінгам, плитки, штукатурки. Різні текстури цікаво розглядати під різним освітленням.

Потрібно обирати речі, які будуть красиво старіти, це – дерево, шкіра метал. Класно допомагає формувати простір текстиль та в’язаний декор. Їх текстура приємна на дотик і створює додатковий затишок.

МАНІПУЛЮВАННЯ СВІТЛОМ

Затишок у квартирі – це можливість регулювати освітлення.

Різні види ламп допомагають зонувати приміщення: один тип для кухні, інший для коридору, фактурні лампи – для вітальні та зони відпочинку. Наприклад, парні лампи незвичної геометричної форми додадуть цікавого акценту в зону відпочинку. Або ж одна лампа, що звисає, допоможе чітко виділити обідню зону. Можна взагалі замінити лампи світловими геометричними формами вмонтованими в стелю чи в стіни.

Світлом можна як створити так і «розвалити» інтер’єр, тому, що є речі які для розкриття вимагають багато світла, а є предмети, які не доречно підсвічувати. Потрібне розуміння ролі денного світла.

ВІДЧУТТЯ ПРОПОРЦІЇ

Не існує поганих планувань. Зібрати хаос до купи завжди можна. Всі предмети мають знайти своє місце, свій розмір та свою геометрію. Напружені відношення елементів в композиції загрожують гармонії, а в’яле їх співвідношення породжує одноманітність.

Читайте також: Корсак-молодший: маркетолог, який виходить з тіні відомого батька. #НЕЗЕЛЕНІ

OMLET

Ми живем наповненим ідеями життям. Робота над дизайном інтер’єрів вимагає особливої ретельності, усе повинно бути виконано акуратно і точно, щоб ніщо в результаті не заважало погляду блукати простором. У нас є досвід роботи з дизайном квартир, будинків, офісів, кафе, ресторанів, розробляючи проект враховуємо цілі, бюджет, технічні можливості.

Креативна агенція «OMLET» працює не лише з інтер’єрними рішеннями, ми займаємось розробкою логотипів, брендового стилю, web–дизайном, створенням сайтів, розробкою та втіленням маркетингових стратегій компаній. Сконтактувати з нами можна за номером телефону (099) 07 14 978 або на нашій сторінці у Facebook.









1

 

Коментарі
05 Червня 2019, 03:38
Деякі прикріплені зображення, викконанані чужими студіями
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024