На «Ягодині» вилучили брухту міді на понад 1,6 мільйона гривень

05 Червня 2019, 10:52
фото ілюстративне 1676
фото ілюстративне

Волинські митники у співпраці з управлінням СБУ у Волинській області викрили спробу київського підприємства уникнути сплати митних платежів під час експорту в Європу брухту міді.

Встановили, що до митного контролю у пункті пропуску «Ягодин» на виїзд з України перевізник заявив 21,5 тон товару, який у супровідних документах значився як «шлаки оксидів та сульфідів, що містять переважно мідь», – інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

Зразки товару були відібрані для проведення лабораторних досліджень. Відповідно до висновку експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, надані на дослідження об’єкти класифікують як «брухт та відходи міді».

У цьому випадку код та опис товару дуже важливий, оскільки це впливає на ціну зовнішньоекономічного контракту та відповідно до Закону України  від 17 грудня 2010 року «Про внесення змiн до деяких законiв України щодо операцiй з металобрухтом» при експорті до Європейського Союзу вiдходів чи брухту мiдi необхідно сплачувати експортне мито у розмірі 7 відсотків від вартості товару.

За подання до митного контролю неправдивих відомостей про товар і його справжню вартість (яка була удвічі заниженою), керівника підприємства притягнуть до відповідальності у судовому порядку.

Згідно зі статтею 483 Митного Кодексу України такі дії тягнуть за собою конфіскацією товару з накладенням штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024