На Маневиччині у підприємців відберуть 17 гектарів землі

05 Червня 2019, 15:52
фото ілюстративне 1840
фото ілюстративне

Волинська прокуратура наполягає на поверненні державі двох самовільно зайнятих земельних ділянок.

Про це повідомляють у прес-службі відомства.

Маневицька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області із позовом аби зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Прилуцьк-Агро» звільнити самовільно зайняті земельні ділянки загальною площею 17 гектарів за межами населених пунктів Тростянецької сільської ради Ківерцівського району.

Факт самовільного зайняття підприємством земельних ділянок встановлений під час перевірки, яку здійснило Головне управління Держгеокадастру у Волинській області, а також у досудовому розслідуванні у кримінальному провадженні  про самовільне зайняття ділянок (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 197-1 КК України).

Землю, щодо якої жодні правочини про надання її в користування не приймали, товариство засіяло ріпаком.

Факт самовільного зайняття ділянки суб’єкт господарювання визнав.

Керівника товариства у квітні 2019 року притягнули до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття земельних ділянок (адміністративне правопорушення, передбачене ст. 53-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та оформили на нього стягнення у виді штрафу. Штраф уже сплачений.

Також товариство сплатило понад 23 тисячі гривень за завдану шкоду внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, проте землю не звільнили.

Відтак прокурори у суді наполягатимуть на поверненні земельних ділянок державі.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024