Громади Волині отримали майже 1,5 мільйона гривень з податків

06 Червня 2019, 14:15
Громади Волині отримали в розпорядження 1,4 мільйона гривень автоподатку. 822
Громади Волині отримали в розпорядження 1,4 мільйона гривень автоподатку.

Громади Волині отримали в розпорядження майже 1,4 мільйона гривень автоподатку. Власники вартісних автомобілів, що згідно закону підлягають оподаткуванню, спрямували ці гроші в розпорядження місцевих громад.

Про це інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

Сума отриманих місцевими бюджетами грошей від оподаткування елітних транспортних засобів дещо перевищує минулорічні показники за аналогічний період.

Цілком очікувано, що найбільшу суму надходжень транспортного податку отримав бюджет Луцька – 586 тисяч гривень.

Нагадаємо, що транспортним податком оподатковують лише нові (не старше 5 років) та вартісні автомобілі. Отож, якщо Ви власник такої автівки, можете скористатися алгоритмом розрахунку середньоринкової вартості транспортних засобів для цілей оподаткування, що опублікований на сайті Мінекономрозвитку.

Довідково: транспортний податок входить до складу податку на майно.  Об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у 2019 році – понад 1,56 мільйон гривень).

Ставка транспортного податку – 25 тисяч гривень на рік за кожний легковий автомобіль.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024