Екс-голова «Укртранснафти» Лазорко повернувся в Україну

07 Червня 2019, 13:16
Фото ілюстративне 1377
Фото ілюстративне

Олександра Лазорка оголосили у розшук у вересні 2015 року за ініціативою Служби безпеки України. Йому інкримінували привласнення майна в особливо великих розмірах, що передбачало покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Про поверення повідомив голова партії «Укроп», позафракційний народний депутат Тарас Батенко у Facebook.

«З дорогою мені людиною – Олександром Івановичем Лазорком, з поверненням в Україну і до нових перемог! Вітання усім друзям», – йдеться у повідомленні.

Раніше видання Enkorr з посиланням на дані на сайті МВС повідомляло, що Міністерство внутрішніх справ зняло з розшуку колишнього голову правління АТ «Укртранснафта» Олександра Лазорка.

Лазорка оголосили у розшук у вересні 2015 року за ініціативою Служби безпеки України. Йому інкримінували привласнення майна в особливо великих розмірах, що передбачало покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Правоохоронці підозрювали Лазорка за чотирма епізодами: незаконне викачування технологічної нафти з магістральних нафтопроводів; підписання протиправних і антидержавних угод на зберігання нафти зі структурами «Привату»; незаконні (надмірні) витрати на страхування в ПАТ «Укртранснафта»; резервування нафтопроводу Кременчук-Одеса компанією «Синтез Ойл» (пов'язана з «Приватом»).

За даними видання, після оголошення в національний розшук колишній глава Укртранснафти оселився у Лондоні і намагався через українські суди домогтися відновлення на посаді. У грудні 2015 року МВС повідомило, що передало запит на Лазорка в Інтерпол, але чи був він у результаті оголошений у міжнародний розшук – з відкритих джерел невідомо.

У квітні 2018 року Лазорко на кілька днів був знятий з розшуку, але після резонансу в ЗМІ його картка знову з'явилася в базі осіб, які переховуються від правоохоронних органів.

Як повідомляли, Лазорко очолював Укртранснафту з 2009 до 2015 років. Раніше він керував підприємствами групи «Приват» – Дрогобицьким і Надвірнянським НПЗ.

19 березня 2015 року наглядова рада ПАТ вирішила усунути його від виконання обов'язків. Основною причиною послужили маніпуляції з викачуванням технологічної нафти та її розміщенням на зберігання на заводах групи "Приват" у Надвірній, Дрогобичі та Кременчуці. У 2015 році компанія платила за зберігання близько 2,5 млн грн на день.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024