У Нововолинську збудують завод за 116 мільйонів євро

10 Червня 2019, 16:00
У Нововолинську збудують завод за 116 мільйонів євро 1595
У Нововолинську збудують завод за 116 мільйонів євро

Відомий світовий виробник листових матеріалів з деревини «Кроноспан» планує розширити виробництво – побудувати ще один завод у Волинській області.

На це Європейський банк реконструкції та розвитку виділить синдикований кредит на суму 116 мільйонів євро. Про повідомляє голова Волинської ОДА Олександр Савченко у себе на Facebook-сторінці.

«Гроші інвестують у нові виробничі потужності, що відповідають стандартам і нормам ЄС. Спеціалізоване енергоефективне обладнання, серед яких котел на біомасі потужністю 45 МВт, новий трансформатор і новий електрофільтр, які забезпечать альтернативне рішення для електропостачання і дозволить скоротити втрати енергії і викиди пилу», – повідомляє прес-служба ЄБРР.

Таким чином, очікують, що нове виробництво продукції з високою доданою вартістю сприятиме заміщенню імпорту орієнтовано-стружкових плит та збільшенню експорту з України на загальний ринок ЄС і в інші країни.

Нагадаємо, ще у травні минулого року керівництво Волинської обласної державної адміністрації в особі Олександра Савченка та товариство з обмеженою відповідальністю «Кроноспан UA» в особі генерального директора підприємства Наталії Покінської підписали Меморандум про співробітництво.

Визнаючи важливість залучення інвестицій у Волинську область, необхідність створення нових робочих місць та розвиток економічного потенціалу регіону Олександр Савченко прийняв рішення співпрацювати з інвестором.

Варто зауважити, що цей документ став одним з кроків в процесі отримання кредиту від ЄБРР. В ньому йшлося про те, що виконавча влада ефективно співпрацюватиме з компанією при реалізації інвестиційного проекту, яким передбачено будівництво заводу.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024