У Львові новий завод виготовив перше газове обладнання для «Волиньгазу»

10 Червня 2019, 15:21
У Львові новий завод виготовив перше газове обладнання для «Волиньгазу» 2737
У Львові новий завод виготовив перше газове обладнання для «Волиньгазу»

Перша партія ШГРП – 8 одиниць газової продукції зійшла з конвеєра цими днями. Сучасні шафові газорегуляторні пункти привезли на Волинь. Їх планують встановити вже найближчим часом – замінити зношені на новенькі.

ШГРП-це обладнання, яке забезпечує зниження тиску газу та підтримує його на заданому рівні. ШГРП також призначений для комерційного обліку споживання газу при постачанні газу промисловим та комунально-побутовим об’єктам.

«Компанія «Волиньгаз» обслуговує понад 1300 одиниць ШГРП, з яких більше 250 одиниць (20%) – морально застаріле обладнання. Сучасна продукція дасть змогу нам покращити технічний стан газових мереж, збільшити ефективність робіт  їх обслуговування, а також забезпечити безаварійне та безперебійне газопостачання споживачам. Перше сучасне газове обладнання, яке зійшло з конвеєра, привезли саме на Волинь. Гадаю, що це історична подія для газової галузі України», – розповів голова правління АТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.



19 газорозподільних компаній, які працюють під брендом Регіональної газової компанії РГК, запустили в роботу найбільший в Україні завод з виробництва сучасних ШГРП (шафових газорегуляторних пунктів).

Нове виробництво RGC Production розміщене у Львові та націлене на забезпечення потреб внутрішнього ринку, а в перспективі – вихід на міжнародні ринки.

У найближчі роки в Україні необхідно замінити майже 20 тисяч ШГРП, які вже вичерпали термін експлуатації. Це обладнання необхідне для регулювання і підтримання стабільного тиску природного газу в розподільних мережах, що забезпечує надійність і безпеку газопостачання та безперебійну доставку газу кожному споживачу.


«Якість і технічні характеристики регуляторних пунктів від українскьких постачальників нас не влаштовували. Вартість же імпортного обладнання дуже висока. Тому з'явилась ідея налагодити виробництво надійних і сучасних ШГРП власними силами», - сказав керівник проекту RGC Production Олександр Волович.

Увесь комплекс робіт зі створення нового автоматизованого заводу у Львові - від ідеї до першої продукції – вдалось зробити лишень за 6 місяців. Ядром нового заводу стали роботизовані зварювальні комплекси. На початковому етапі для складання ШГРП використовують до 50% імпортних комплектуючих. Надалі заплановано зростання локалізації виробництва в міру налагодження виробництва вітчизняних аналогів.

Вихід заводу RGC Production на проектну потужність – 900 одиниць на рік – запланований на осінь 2019 року.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024