У Луцьку для «айтішників» організували футбольний турнір

11 Червня 2019, 09:03
«Astound Football Cup» 2932
«Astound Football Cup»

В «Адреналін Сіті» відбувся перший для луцької IT-спільноти турнір з міні-футболу «Astound Football Cup».

Ініціатором спортивної події була ІТ-компанія «Astound Commerce», яка на початку цього року відкрила свій перший офіс з розробки в місті, і разом з луцьким ІТ-кластером активно розвиває місцеве ком’юніті інформаційних технологій, – повідомляє Таблоїд Волині.



Окрім представників місцевого офісу «Astound», до Луцька завітали також спеціалісти з вінницького, ужгородського, київського і чернігівського представництв компанії. У товариському матчі зіграли і розробники з «DevBranch» та прихильники футболу з інших місцевих офісів IT-компаній. Учасники не лише побігали за м’ячем, а й поспілкувались зі своїми колегами та загалом активно й весело провели час.



Оскільки діяльність в сфері інформаційних технологій потребує постійної роботи за комп’ютером, то в компанії «Astound» досить часто влаштовують для своїх спеціалістів активне дозвілля: футбольні турніри, змагання з пейнтболу, гру в волейбол та ін. Другий рік поспіль в організації існує навіть однойменна програма «Astoundiada», націлена на організацію різноманітних турнірів і спортивних заходів між локальними офісами. Цього разу шляхом голосування вирішили, що позмагаються в міні-футболі у Луцьку.

Спеціаліст з підбору персоналу у луцькому офісі «Astound Commerce» Катерина Денисевич розповіла, що ідея оранізувати футбольний міні-турнір у Луцьку з’явилась місяць тому.

«Зіграти товариський матч – це чудова можливість не лише зустрітись колегам однієї компанії з різних міст, а й таким оригінальним способом відзначити півроку з моменту відкриття офісу Astound в Луцьку», – поділилась Катерина.



Функціональний менеджер з Web-розробки «Astound Commerce» Михайло Собко зазначив, що до участі в турнірі долучились понад 30 учасників, більшість із яких є представниками «Astound», а решта – ІТ-спеціалісти з луцької компанії «DevBranch».

«У нашій компанії є великий футбольний турнір, який відбувається щороку. Ми також хочемо організувати змагання за кубок, які будуть відбуватися щороку на різних локаціях. До слова, Луцьк – перше з міст, в якому ми змагалися за цей кубок», – відзначив Михайло Собко.



Суддя нагадав правила гравцям, свисток – і почалася гра. За кубок «Astound Football Cup» змагалися наступні команди: «Бей - беги», «Astound», «Debug Backtrace», «Team Building». Тим часом на трибунах зібралися рідні, друзі, колеги-вболівальники, які палко підтримували футболістів.

Представник команди «Debug Backtrace» Олег Кручай, який працює в луцькій ІТ-компанії «DevBranch» розповів, що з радістю відгукнувся на запрошення друзів з «Astound», адже хотів випробувати свої сили у грі і представити свою компанію на турнірі.

Web-розробник луцького офісу «Astound» Олександр Казмірчук вважає, що такого роду заходи просто необхідні всім тим, хто працює в ІТ.

«Після годин сидіння за комп’ютером варто займатися фізичними навантаженнями, бо ж недарма кажуть: «в здоровому тілі – здоровий дух». Я давненько не грав у футбол, а тут почув, що фірма організовує матч, і вирішив – треба йти!», – додав Олександр.



Сергій Телішевський приїхав з ужгородського офісу на турнір зі своїм колегою, аби не лише пограти в футбол, а й познайомитись з луцькою командою «Astound».

«В Ужгороді ми намагаємось вести здоровий спосіб життя, бо робота у нас – переважно сидяча. Тому, при можливості, варто більше рухатись і займатися спортом. Для мене участь в турнірі – не лише й гра, але й спілкування з колегами, яких переважно чую через «Skype», – сказав Сергій.

За результатами проведення товариського матчу перемогу і кубок «Astound Football Cup» здобула команда «Team Building». Почесне друге місце завоювали гравці «Debug Backtrace», і на третьому місці – команда «Бей - беги». Звання кращого бомбардира завоював гравець із чернігівського офісу «Astound» – Владислав Кусок.

Усі учасники матчу отримали медалі «Astound Football Cup Lutsk 2019» та сувеніри на згадку про цю активну гру. Драйвовий і непередбачуваний футбольний турнір сколихнув «Адреналін Сіті» та об’єднав усіх, кому небайдужі спорт і вражаючі інформаційні технології.






 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024