Волиняни сплатили майже два мільярда гривень податків на соціальні потреби

11 Червня 2019, 11:28
Волиняни сплатили майже два мільярда гривень податків на соціальні потреби 819
Волиняни сплатили майже два мільярда гривень податків на соціальні потреби

Протягом січня-травня 2019 року волинські працедавці спрямували на соціальні потреби 1 мільярд 726,5 мільйонів гривень єдиного внеску. Це на 304 мільйони гривень більше, ніж за аналогічноий період у 2018 році.

Про це повідомляє ГУ ДФС у Волинській області.

«Ріст сплати єдиного внеску, що фіксують в області з початку року, зумовлений як підвищенням стандартів оплати праці, так і завдяки заходам роз’яснювального та контрольно-перевірочного характеру з боку фахівців ДФС та Держпраці», – інформують у відомстві.

«Насамперед, варто подякувати представникам соціально відповідального бізнесу, що сумлінно виконують свої зобов’язання перед державою та дотримуються вимог трудового і податкового законодавства. Завдяки такій позиції працедавців держава має гроші для фінансування соціальних програм, а громадяни – легальні та гідно оплачувані робочі місця. Разом з тим, якісне опрацювання інформації, скоординовані зусилля фахівців ДФС та Держпраці в питанні денітізації ринку праці – теж серед передумов суттєвого збільшення надходжень єдиного внеску. За підсумками п’яти місяців 2019 року – це плюс 21,4 відсотка до аналогічних показників минулого року», – зазначає в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Виконувачка обов’язків керівника волинських фіскалів наголосила, що саме територіальні органи ДФС здійснюють системний моніторинг показників  оплати праці, запроваджуючи в межах компетенції комплекс заходів з тим, щоб переконати працедавців не ігнорувати законодавчі вимоги.

Разом з тим, у Головному управлінні ДФС у Волинській області наголошують: лише легальне працевлаштуванням дає можливість громадянам отримувати соціальні виплати у випадку втрати працездатності та безпосередньо впливає на пенсійне забезпечення в майбутньому, а також призначення субсидій на оплату комунальних послуг. Отож, кожне офіційне робоче місце не лише гарантує соціальний захист найманому працівнику, а сприяє наповненню бюджетів.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024