У Ковелі відкрили кримінальну справу щодо ремонту доріг

12 Червня 2019, 15:51
У Ковелі відкрили кримінальну справу щодо ремонту доріг 1078
У Ковелі відкрили кримінальну справу щодо ремонту доріг

Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо реконструкції та капітального ремонту двох пріоритетних у місті доріг.

Ковельська місцева прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні № 42019031110000031 від 30 травня 2019 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб).

Прокурор Надія Романюк подала до суду два клопотання з проханням надати дозвіл на вилучення документів, які знаходяться в управлінні капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Ковельської міської ради та ПрАТ «Ковельське ШБУ №63» і мають причетність до капітального ремонту вулиці Тимошенка та реконструкції частини вулиці Відродження.

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Петро Бойчук задовольнив обидва клопотання.

В ухвалах суду йдеться про те, що правоохоронний орган має дослідити проведення публічних закупівель на капремонт та реконструкцію вулиць, укладення договорів та додаткових угод, акти приймання-передачі виконаних робіт, оплату за їх виконання та інше.

Як відомо, капітальний ремонт вулиці Тимошенка відбувався на умовах співфінансування, загальною вартістю – 12,8 мільйонів гривень, з них: 5,9 мільйонів – гроші міського бюджету, усі інші – обласного. Роботи на вулиці Відродження виконують з минулого року поетапно. Вартість першої черги (від вулиці Варшавської до будинку № 4) – понад 10 мільйонів гривень. У 2019 році роботи продовжили, на що у міському бюджеті запланували понад 8,5 мільйона гривень. 

До речі, у бюджеті міста Ковеля на 2019 рік на капітальні та поточні ремонти вулиць спрямували майже 30 мільйонів гривень, частину з них дорожники уже використали.

ПрАТ «Ковельське ШБУ №63» керує Ігор Пець, начальником управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства є Андрій Стернічук, роботу якого безпосередньо контролює заступник міського голови Андрій Товстига.

Санкція ч. 3 ст. 191 КК України передбачає обмеженням волі від трьох до п’яти років або позбавлення волі від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Нагадаємо, Ковельська місцева прокуратура 2 травня 2019 року відкрила кримінальну справу щодо РЖКП № 1, а 10 травня – щодо КП «Добробут». Ще з минулого року триває слідство по РЖКП № 2.

Читайте також:

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024