На Любомльщині заборонили продавати алкоголь і тютюн у нічний час

14 Червня 2019, 15:51
1629

Під заборону потрапили пиво, алкогольні та слабоалкогольні напої, та тютюнові вироби.

Відповідно до рішення виконкому Вишнівської сільської ради від 06.07.2017 №6/2017-5 «Про обмеження реалізації алкогольних напоїв на території населених пунктів Вишнівської сільської ради в нічний час», – йдеться на сайті громади.

Таке рішення прийняли гідно статті 153 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» заборонений продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів:

- особами, які не досягли 18 років;

- у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров’я;

- у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, які здійснюють торгівлю товарами дитячого асортименту або спортивними товарами, а також у відповідних відділах (секціях) універсальних торговельних організацій;

- з торговельних автоматів;

- на полицях самообслуговування (крім тютюнових виробів у блоках та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, пива);

- поштучно (для тютюнових виробів, крім сигар);

- у споживчих упаковках, що мають менше як 20 сигарет;

- «з рук»;

- у невизначених для цього місцях торгівлі.

- у період з 22:00 до 10:00 ранку щодня, враховуючи вихідні дні та свята.

Заборонений продаж товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби.

Водночас на період проведення масових заходів сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть заборонити або обмежити продаж пива (крім пива у пластиковій тарі), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та куріння тютюнових виробів.

Також продавець пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів зобов’язаний отримати у покупця, який купує пиво (крім безалкогольного), алкогольні напої, слабоалкогольні напої, вина столові або тютюнові вироби, паспорт або інші документи, що підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку.

У разі відмови покупця надати такий документ продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів такій особі забороняється.

Згідно зі ст. 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів до суб’єктів господарювання засто­совують фінансові санкції у вигляді штрафів у разі порушення вимог ст. 153 цього закону у роз­мірі 6,8 тисяч гривень.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024