На Ковельщині фермери звільнили самовільно зайняту земельну ділянку

14 Червня 2019, 16:54
У Люблинецькій громаді фермери звільнили самовільно зайняту земельну ділянку / Фото ілюстративне 1055
У Люблинецькій громаді фермери звільнили самовільно зайняту земельну ділянку / Фото ілюстративне

Одне із фермерських господарств Ковельщини звільнило самовільно зайняту земельну ділянку площею 0,44 га сільськогосподарського призначення ринковою вартістю близько 4,5 мільйони гривень, яка перебуває за межами населених пунктів Люблинецької об’єднаної територіальної громади.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Підставою для звернення прокурором до суду в інтересах держави слугувало самостійне виявлення місцевою прокуратурою факту порушення вимог земельного законодавства та у подальшому скерування інформації до уповноваженого органу – Головного управління Держгеокадастру в області, спеціалістами якого і зафіксовано самовільне захоплення фермерами ділянки.

З урахуванням того, що порушник не вжив заходів до усунення порушень вимог Земельного кодексу України у строки, визначені приписом контролюючого органу, зокрема щодо звернення із відповідною заявою, виготовлення проекту землеустрою щодо отримання землі в оренду, прокурор звернувся із позовом до суду.

За втручання прокуратури рішенням суду відновили стан законності щодо користування земельною ділянкою та права територіальної громади.

Нині ж у ході огляду земельної ділянки начальник міськрайонного управління у Ковельському районі та місті Ковелі ГУ Держгеокадастру та за участі голови фермерського господарства засвідчили, що ділянка звільнена, є придатною до використання, не розорана та не засіяна, про що склали акт.

Таким чином земельну ділянку сільськогосподарського призначення повернули до державної власності.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024