На Іваничівщині фермер вирощує ягоди за унікальною технологією
Ця методика значно здешевлює вартість закладки плантації, дозволяючи отримати 15-20 тонн врожаю з гектара.
Волинський фермер Андрій Міндзя із села Грибовиця Іваничівського району уже понад вісім років займається фермерством і з кожним новим сезоном розширює своє господарство, пише Kurkul.
Фермер переймає досвід від польських аграріїв, особисто відвідує фермерські господарства для впровадження нових, а головне ефективних технологій.
Наразі ягоду вирощують на відкритому ґрунті. Метод вирощування на соломі – це німецька технологія без застосування додаткових технологічних засобів: гребенів, плівки, зрошення.
Солому використовують для контролю забур’яненості та від заморозків. Ця технологія потребує 10 тонн соломи на гектар, що дуже багато. Таким чином, солома оберігає плантацію від морозів та дає можливість контролювати початок росту навесні.
Технологія дозволяє мінімізувати ручну працю, що, відповідно, збільшує ціну при зборі ягід для найманих працівників.
Читайте також: Фундук, равлики, ягоди та овочі - про що говорили на «Дні поля» на Іваничівщині