«Волиньгаз» отримав понад 7 тисяч дзвінків від споживачів щодо небезпеки

19 Червня 2019, 15:23
2104

За опалювальний сезон 2018-2019 років на адресу аварійно-диспетчерської служби АТ «Волиньгаз» отримали 7 639 тисяч викликів різного рівня небезпеки. У середньому за добу в зимовий період екстрена служба відпрацьовує 42 заявки, це на 15 заявок більше ніж влітку.

Основними причинами звернень серед споживачів Волинської області є витоки газу – 88%, з них – 95% заявок пов’язані з витоками газу на внутрішньобудинкових мережах.

За 4 місяці цього року працівники аварійно-диспетчерської служби АТ «Волиньгаз» планово обстежили під’їзди в 407 багатоквартирних будинках та виявили 594 витоки газу. Крім того, зареєстрували 237 аварійних викликів на запах газу в під’їздах. За таких обставин потребує нагального вирішення забезпечення технічного обслуговування таких мереж, що згідно з законом покладене на власників будівель та споруд.

Як відомо, з 1 травня 2019 року послуга з обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж стала ринковою. Тепер власники і балансоутримувачі можуть самостійно вибрати собі ліцензовану компанію, яка буде здійснювати обслуговування газових приладів і елементів системи газопостачання будинку.

«Звичайно, більше викликів надходить в опалювальний сезон,  до прикладу, якщо в теплий період надійшло майже 5 тисяч заявок, то взимку їх кількість зросла приблизно на 52%.  Це зумовлено, насамперед, відсутністю належного обслуговування газових приладів, їх самовільною заміною споживачами, а також втручанням в конструкцію системи газопостачання та газових приладів», – прокоментував начальник аварійно-диспетчерської служби АТ «Волиньгаз» Валентин Киричук.

Швидкість прийняття рішень в екстрених ситуаціях та якість виконання робіт спеціалістами аварійно-диспетчерської служби залежить від рівня їх професійної майстерності. Тому працівники «Волиньгазу»  удосконалюють свої фахові навички в реальних умовах: беруть участь в огляд-конкурсах АДС, а також у тренувальних навчаннях з іншими службами екстреного реагування.

Читати також: У червні знизять ціну газу для населення

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024