На Волині триває підготовка до формування інвестиційного паспорту області

19 Червня 2019, 16:22
1264

Обласна державна адміністрація разом з районами, містами обласного значення та ОТГ активно працює над створенням бази для залучення в регіон інвесторів – інвестиційного паспорту Волині. Кінцевий результат запланували отримати вже до 1 серпня. А як триває підготовка – обговорили 19 червня на нараді у керівника патронатної служби облдержадміністрації Валерія Криворога.

Про це інформує прес-служба Волинської ОДА.

— Понад два роки в області періодично займались підготовкою паспорту, однак на сьогоднішній день він беззмістовний, інформація у ньому не актуальна і не якісно зібрана. Враховуючи те, що триває децентралізація, ми вважаємо, що саме ОТГ мають відіграти основну роль у створенні документу, адже відповідно до реформи вони стають самостійними, отже повинні виходити на міжнародні стосунки, залучати інвесторів самостійно. Їм потрібно наповнювати бюджет, аби розвивати громаду та утримувати об`єкти соціальної інфраструктури: садочки, школи, лікарні. А без такого паспорту – інвестору не цікаво розглядати територію, як засіб для вкладення інвестицій, – запевнив Валерій Леонідович.

Так, на сьогоднішній день, департамент економіки та європейської інтеграції облдержадміністрації, який займається збором та обробкою інформації для паспорту, отримав інформацію лише від 19 ОТГ з 51. Міста обласного значення – Луцьк, Ковель, Нововолинськ та Володимир-Волинський – усі подали інформацію. Не надійшла інформація від трьох районів – Володимир-Волинської, Горохівської та Старовижівської райдержадміністрацій.

Директор департаменту економіки та європейської інтеграції облдержадміністрації Ігор Чуліпа розповів про типові помилки, які допускають проектні менеджери окремих територій при подачі інформації.

— Щодо інформації по ділянках, які вільні від забудови – на сьогодні ми отримали 81 картку. Якщо говорити про якість цієї інформації, то типова помилка – ви не вказуєте відстань до дороги, електромережі, газопостачання, води. Мало карток, які надіслали з географічними координатами та фото земельних ділянок. Щодо ділянок з незавершеним будівництвом – ми отримали 33 картки. Тут краща ситуація, в більшості присутні фото та опис, – зазначив Ігор Дмитрович.

Загалом, збір інформації триватиме ще декілька тижнів. Тож в ОТГ та районів є час удосконалити та доповнити інформацію про переваги та сильні сторони своїх територій, аби мати можливість розвивати громади та залучати інвесторів. Окрім того, на нараді анонсували другий Міжнародного інвестиційного форуму на Волині, що запланували на жовтень.





 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024