Волинські підприємці-спрощенці сплатили майже 250 мільйонів гривень податків

20 Червня 2019, 12:21
1094

Плюс 25 відсотків: спрощенці Волині стабільно збільшують сплату єдиного податку. Підприємці-спрощенці Волині впродовж січня-травня 2019 року спрямували до місцевих бюджетів 245,4 мільйона гривень єдиного податку.

Про це інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

Тенденцію збільшення надходжень єдиного податку на чверть проти аналогічного періоду торік в області фіксують з початку фінансового року, – підтверджують у відомстві.

«Чимало підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування належать до так званого мікробізнесу, внесок якого до місцевих бюджетів дуже вагомий. А це означає, що такі бізнес-ініціативи повинні мати підтримку з боку органів місцевої влади та належні умови для здійснення господарської діяльності. Дбаючи про комфорт для легального бізнесу, громада і держава отримують належні гроші до бюджету і легальні робочі місця», – наголошує начальниця ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як розповіла керівниця волинських фіскалів, позитивна динаміка за підсумками п’яти місяців поточного року характеризує ситуацію зі сплатою єдиного податку серед усіх груп суб’єктів підприємництва-спрощенців.

«Серед чинників росту надходжень – якісний податковий супровід малого бізнесу з боку фахівців ДФС. В Центрах обслуговування платників підприємці завжди отримують адміністративні послуги відповідно до затверджених технологічних вимог та необхідну консультаційну допомогу. Важливо, що дедалі більше підприємців активно користуються електронними сервісами ДФС», – зауважила очільниця.

За даними аналітики, з початку року підприємці-фізичні особи спрямували до місцевих бюджетів 188,3 мільйона гривень єдиного податку, юридичні особи – 34,1 мільйона гривень єдиного податку. Тим часом, сільськогосподарські товаровиробники, які працюють в умовах четвертої групи єдиного податку, додали громадам понад 22,9 мільйона гривень єдиного податку.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024