На Волині триває підготовка до опалювального сезону

24 Червня 2019, 13:58
1148

Відбулась селекторна нарада під керівництвом Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка щодо підготовки до нового опалювального сезону, у якій в режимі відеоселектору взяв участь т.в.о голови облдержадміністрації Олександр Киричук.

За попередній опалювальний сезон обсяг споживання природного газу для виробництва теплової енергії скоротився майже на 32 мільйони кубічних метрів, у порівнянні з 2018 роком і, був 3,486 кубічних метрів.  Про це повідомили 21 червня, інформує прес-служба Волинської ОДА.

Такж урядовці наголошують, що нині дуже важливо в турбулентний період виборчої кампанії прибрати політику і популізм з питань підготовки регіонів до нового опалювального сезону 2019-2020 років. І першочергово говорити про комплексність заходів щодо технічної підготовки, регламентних робіт, фінансових взаєморозрахунків і найголовніше – забезпечення сталого проходження наступного опалювального сезону.

– Підготовка до опалювального – це планова робота з чіткими зонами відповідальності: місцевого самоврядування, ОДА, підприємств ТКЕ і комунальних служб, – відзначив Геннадій Зубко.

Окрім того, серед основних питань обговорили рівень розрахунків за енергоносії та заборгованість теплопостачальних та теплогенеруючих організацій. Зокрема, викликає занепокоєння те, що досі 56% всіх підприємств ТКЕ держави не уклали угоди щодо реструктуризації боргів з НАК «Нафтогаз», що впливає на їх фінансову спроможність і отримання номінацій на газ на наступний опалювальний сезон.
 
Тож після завершення наради т.в.о. голови Волинської облдержадміністрації Олександр Киричук доручив підготувати окрему нараду, аби розібратися із боргами, які мають підприємства водопостачання та водовідведення, а також теплогенеруючі організації.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024