За легальний продаж алкоголю та цигарок громади Волині отримали понад 45 мільйонів гривень

25 Червня 2019, 10:26
Фото ілюстративне 1121
Фото ілюстративне

Легальний продаж підакцизної продукції на Волині додав місцевим бюджетам 46,6 мільйона гривень роздрібного акцизу.

За підсумками п’яти місяців 2019 року до місцевих бюджетів на Волині сплатили 46,6 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції. Майже половину із цієї суми – понад 21 мільйон гривень, отримав міський бюджет обласного центру Волині, – інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

Сума отриманого місцевими громадами роздрібного акцизу перевищує аналогічні показники минулого року на 3,3 відсотка.

Оскільки саме з продукції, що перебуває у легальному обігу, сплачують податки, кожна громада повинна бути зацікавлена в тому, щоб алкогольні напої та тютюнові вироби реалізовували на її території з дотриманням законодавчих вимог, – наголошують у відомстві.

А стабільні податкові надходження мають ті громади, де також ефективним є громадський контроль за тим, щоб всі суб’єкти підприємництва здійснювали свою діяльність у правовому полі.

Кожен, хто купує підакцизну продукцію, має право поцікавитися у її продавця про наявність ліцензії та марок акцизного податку встановленого зразка на кожній одиниці продукції. Така увага не лише сприятиме наповненню бюджету, а й убезпечить від споживання неякісного продукту, – звертають увагу в ГУ ДФС у Волинській області.  

У відомстві нагадують, що про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, можна повідомити  за номерами телефонів у Луцьку  (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою:  Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантують).

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024