Волиняни сплатили понад 30 мільйонів гривень податку за нерухомість

26 Червня 2019, 12:03
фото ілюстративне 873
фото ілюстративне

Волиняни поповнять бюджети громад на 31,5 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Фахівці територіальних органів ДФС в області сформували 28109  податкових повідомлень-рішень про нараховану волинянам суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Понад 20 тисяч волинян, які мають у власності вартісне нерухоме майно, зобов’язані сплатити 31,5 мільйона гривень податку на нерухомість, – інформує управління податків і зборів з  фізичних осіб ГУ ДФС у Волинській області.

В Законі вказано, що від моменту отримання такого повідомлення протягом 60 днів потрібно перерахувати визначену суму податку на вказані реквізити.

Водночас у відомстві зауважують про досить високий рівень податкової культури власників нерухомості, що підлягає оподаткуванню. Динаміка сплати наразі досить позитивна – місцеві бюджети вже отримали 9,2 мільйона гривень податку на нерухомість.

«Приємно повідомити, що власники вартісної нерухомості цього року більш активні у виконанні своїх податкових зобов’язань. Громади отримали на 1 мільйон грошей більше від оподаткування нерухомості проти аналогічного періоду торік. Тож, закликаємо усіх, хто щойно отримав повідомлення від органів ДФС про нараховану суму податку,  фінансово підтримати сою громаду, сплативши податок до бюджету у визначені законом терміни», – зазначає начальниця ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівниця волинських фіскалів звернула увагу на якісне опрацювання фахівцями ДФС наявних баз даних та конструктивну взаємодію з органами місцевого самоврядування в питанні повноти сплати місцевих податків  і зборів.

Водночас в ГУ ДФС у Волинській області рекомендують, якщо Ви власник нерухомого майна, яке повинно бути оподатковане, але не отримали повідомлення, – відвідайте Центр обслуговування платників при державній податковій інспекції з тим, щоб провести звірку. Завдяки цьому можна уникнути зайвих нарахувань та формування податкового боргу.

У відомстві нагадують, що для внесення змін до інформаційних ресурсів власники нерухомості при собі обов’язково повинні мати документ, що посвідчує особу та правовстановлюючі документи на майно.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024