На Любомльщині у заказнику затримали чоловіка із ятерями

26 Червня 2019, 15:10
На Любомльщині у заказнику затримали чоловіка із сітями 935
На Любомльщині у заказнику затримали чоловіка із сітями

Під час виявлення порушення чоловік намагався втекти з місця події, завдав інспектору тілесних ушкоджень. За цим фактом на місце події викликали наряд Любомльського відділу поліції ГУНП у Волинській області.

21 червня інспектори рибоохоронного патруля зафіксували грубе порушення правил рибальства. Приблизно о 16:00 на території ландшафтного заказника Згоранські озера, поблизу села Згорани Любомльського району, внаслідок рибоохоронного рейду, виявили порушника. Чоловік виловлював рибу забороненими знаряддями лову.

За допомогою ятерів він виловив таку кількість риби: карась золотий (червонокнижний) – 6 штук, лин – 6, плітка – 1. Рибним запасам завдали шкоди на 3,39 тисяч гривень.

На особу оформили протокол про адміністративне правопорушення за  ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.



До речі, у період з 17 до 23 червня Волинський рибоохоронний патруль задокументував 20 порушень природоохоронного законодавства. Так, склали п’ять протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), шість – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та шість – за незаконний збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1). Крім того, оформили три акти виявлення та вилучення майна без власника, згідно яких вилучили 22 заборонених знарядь лову.

«Загалом, у порушників вилучили 46,95 кілограм водних біоресурсів та 19 заборонених знарядь лову (сітні). Збитки, завдані рибним запасам завдані збитки на 19,1 тисяч гривень», – повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення – прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Довідка: За опір працівникам рибоохоронного патруля громадяни отримають кримінальну відповідальність – штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом від трьох до шести місяців чи обмеженням волі до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024