На Любомльщині у заказнику затримали чоловіка із сітями

На Любомльщині у заказнику затримали чоловіка із ятерями

26 Червня 2019, 15:10

Під час виявлення порушення чоловік намагався втекти з місця події, завдав інспектору тілесних ушкоджень. За цим фактом на місце події викликали наряд Любомльського відділу поліції ГУНП у Волинській області.

21 червня інспектори рибоохоронного патруля зафіксували грубе порушення правил рибальства. Приблизно о 16:00 на території ландшафтного заказника Згоранські озера, поблизу села Згорани Любомльського району, внаслідок рибоохоронного рейду, виявили порушника. Чоловік виловлював рибу забороненими знаряддями лову.

За допомогою ятерів він виловив таку кількість риби: карась золотий (червонокнижний) – 6 штук, лин – 6, плітка – 1. Рибним запасам завдали шкоди на 3,39 тисяч гривень.

На особу оформили протокол про адміністративне правопорушення за  ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.



До речі, у період з 17 до 23 червня Волинський рибоохоронний патруль задокументував 20 порушень природоохоронного законодавства. Так, склали п’ять протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), шість – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та шість – за незаконний збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1). Крім того, оформили три акти виявлення та вилучення майна без власника, згідно яких вилучили 22 заборонених знарядь лову.

«Загалом, у порушників вилучили 46,95 кілограм водних біоресурсів та 19 заборонених знарядь лову (сітні). Збитки, завдані рибним запасам завдані збитки на 19,1 тисяч гривень», – повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення – прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Довідка: За опір працівникам рибоохоронного патруля громадяни отримають кримінальну відповідальність – штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом від трьох до шести місяців чи обмеженням волі до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.