На Волині будують футбольні поля зі штучним покриттям

26 Червня 2019, 17:21
1765

Незабаром в області здадуть в експлуатацію три нових футбольних поля із штучним покриттям. Побудовані вони за державні та гроші з місцевих бюджетів із співфінансуванням на рівні не менше, ніж 50 %.

Про це повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Зокрема, йдеться про футбольні поля зі штучним покриттям в селі Павлівка Іваничівського району, в селі Дубове Ковельського району та смт. Шацьк, де будівельні роботи вже на стадії завершення. Тож на території загальноосвітніх закладів цих населених пунктів незабаром запрацюють нові футбольні поля розміром 42х22 метри. Середня вартість кожного об’єкта – 1,5 мільйона гривень.



1

Ще два до кінця року зведуть у селі Липини Луцького району та місті Горохів. Нині там тривають підготовчі роботи.

Нагадаємо, що це стало можливим завдяки державній бюджетній програмі «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України», відповідно до якої кожна область отримує на це фінанси. Варто зауважити, що розподіл бюджетних грошей в розрізі регіонів відбувається пропорційно чисельності населення (від народження до 17 років), яке проживає у відповідному регіоні.

Спрямовують їх на реалізацію проектів будівництва (нове будівництво, реконструкція, капітальний ремонт), серед яких виготовлення проектної документації футбольних полів (майданчиків, стадіонів) із штучним покриттям у регіонах України, насамперед проектів, встановлених на території опорних закладів освіти чи дитячо-юнацьких спортивних шкіл, та в яких заплановане співфінансування з місцевих бюджетів на рівні не менше, ніж 50 % загального обсягу фінансування проекту.

Довідково: У 2017 році за бюджетною програмою «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України» вже профінансували 298 регіональних проекти на 243,8 мільйона гривень. Зокрема, на Волині побудували 6 футбольних полів зі штучним покриттям, на що із Державного бюджету спрямували 4,49 мільйони гривень. Таку ж суму виділили також із місцевих бюджетів.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024