На Старовижівщині браконьєри наловили риби на 28 тисяч гривень

26 Червня 2019, 16:47
1062

Волинський рибоохоронний патруль здійснив рибоохоронний рейд на озері Пісочне, поблизу села Любохини.

25 червня приблизно о 6:00 ранку викрили громадянина, який незаконно 10 виловлював рибув забороненими знаряддями лову, – інформує прес-служба відомства.

Чоловік за допомогою шести риболовецьких сіток виловив 5 кілограм риби, а саме: карась звичайний золотий, який є у Червоній книзі України – 30 штук, карась сріблястий – 17 штук., лин – 7 штук, окунь - 2 штуки, краснопірка – 1.

Водним біоресурсам завдали шкоди на 11,1 тисяч гривень.

Згодом рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. У громадянина вилучили сім риболовецьких сіток та рибу у такій кількості: карась звичайний золотий, який записаний у Червоній книзі України – 35 штук, лин – 27 штук, окунь – 27 штук, краснопірка – 21 штука, карась сріблястий – 15 штук Загальна вага незаконно добутої риби – 11 кілограм.  Збитки завдані на 16,9 тисяч гривень.  

На осіб оформили протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Риба та незаконні знаряддя лову вилучили до рішення суду. Також на місце скоєння правопорушення викликали слідчо-оперативну групу Старовижівського відділення поліції ГУНП у Волинській області для встановлення наявності кримінального злочину.

Вирішують питання про відкриття кримінального провадження.

«Залежно від ступеня завданих збитків за грубе порушення правил рибальства цдеться не тільки про адміністративну, але і кримінальна відповідальність. Відповідно до ст. 249 ККУ за незаконне зайняття рибним промислом покарання штрафом у розмірі від 1, 7 до 6,8 тисяч гривень або обмеження (позбавлення) волі до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого», – зазначив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Управління Держрибагентства у Волинській області закликає громадян бути відповідальними та суворо дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти про це за номером телефону «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.








 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024