Повідомили граничні тарифи на опалювальний сезон 2019-2020 років

28 Червня 2019, 10:42
1083

Кабінет міністрів України встановив граничні тарифи на житлово-комунальні послуги для українців на опалювальний сезон 2019-2020 років й таким чином унеможливив необґрунтований ріст вартості тепла у багатоквартирних будинках.

Про це йдеться на Teplo.gov.ua.

«Є великі платежі, які людям тяжко сплачувати – за тепло і гарячу воду. Я задаю собі питання, чому в одних містах ціна тепла за гігакалорію 2000 грн, а в інших – 1300 гривень. Ця різниця є необ'єктивною і неадекватною. Ціна на газ і електроенергію в країні однакові, зарплати в галузі приблизно однакові, але тарифи різні. Уряд ухвалив рішення на підставі проведених економічних розрахунків і встановив: рахунки не можуть бути вищі за 1400 гривень за гігакалорію», – заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Відповідно до урядового рішення, з початку опалювального сезону діятимуть такі тарифи:

З постачання теплової енергії: 

•    у разі оснащення приладами обліку – 1,4 тисячі гривень за 1 Гкал (з урахуванням податку на додану вартість); 
•    у разі відсутності приладів обліку – 35,21 гривні за 1 квадратний метр (з урахування ПДВ).

З постачання гарячої води: 

•    за умови підключення рушникосушильників до систем постачання гарячої води – 83,66 гривні за 1 кубічний метр (з урахуванням ПДВ); 
•    у разі їх відсутності - 75,74 гривні за 1 кубічний метр (з урахуванням ПДВ).

Оплата населенням міст обласного значення та Києва послуг з постачання теплової енергії і постачання гарячої води відбуватиметься з урахуванням встановлених відповідними органами місцевого самоврядування тарифів, які не перевищують граничні ціни, що визначені Кабінетом міністрів України.

Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Уряд рекомендував щомісячно моніторити тарифи на тепло та гарячу воду і вживати заходів у разі необґрунтованого підвищення тарифів. 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман також доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ та Державній аудиторській службі провести аудит кожного теплокомуненерго на предмет об’єктивності існуючої вартості тепла і води.

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024