У Шацькому нацпарку відзвітували, на що витратили гроші від екологічного збору

03 Липня 2019, 12:59
1362

З початком кожного відпочинкового сезону на Світязі з року в рік у соцмережах відпочивальники обурюються тим, що плата на екологічному посту є незаконною, та нарікають на те, що парк невідомо куди використовує зібрані гроші. 

Тому, про те, скільки з початку відпочинкового сезону зібрали екологічного збору та куди їх витратили, відзвітували у Шацькому нацпарку. 

Впродовж літнього відпочинкового періоду на території парку функціонують два екологічні пости: «Венське» та «Медик», на яких згідно зі ст. 47 Закону України «Про природно-заповідний фонд» встановлена плата за відвідування території парку. 

Така плата є дуже важливою, насамперед, для збереження необхідних санітарних норм та розвитку інфраструктури парку.

З 4 до 30 червня на екологічних постах зібрали 190,05 тисяч гривень. З них сплатили 70,3 тисяч гривень за встановлення та обслуговування біотуалетів та 67,2 тисяч гривень за вивіз ТПВ. Варто зазначити, що вивіз сміття та обслуговування біотуалетів відбувається щоденно.

На сьогодні відповідь на запитання, куди витрачають зібрані гроші, очевидна для відвідувачів Шацького поозер'я: оновлений центральний пляж в селі Світязь, чиста територія, нові альтанки, новенькі душові кабіни і туалети під’єднані до каналізаційної системи (зокрема, в наметовому містечку «Незабудка»), оновлені екологічні стежки та рекреаційні пункти.


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024