Агроном із Любешівщини розповів, чому займається ризикованою справою

06 Липня 2019, 16:24
Олексій Приходько 1454
Олексій Приходько

«Якщо є бажання – можна побороти будь-які перепони. Той, хто зупиняється на пів кроку, не прийде до поставленої мети». У цьому переконаний агроном, енергійний, ініціативний житель Любешівщини Олексій Приходько.

Про це йдеться на сторінці у Facebook Любешівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості.

Уже дванадцять років Олексій вирощує овочеві та зернові культури, а також займається торгівлею пестицидами й агрохімікатами. За словами агронома, такий вид діяльності – справа ризикована. Адже на Любешівщині досить примхливі ґрунти. Боротися з природними форс-мажорами допомагає професійний підхід у роботі. Олексій Приходько за фахом агроном, має досвід роботи керуючого Карасинським відділенням радгоспу «Городоцький» (Маневицький район), агронома малого приватного підприємства «СЛ», агронома Любешівського професійно-технічного училища № 25.

У підприємливого любешівчанина є усі необхідні дозвільні документи на провадження своєї діяльності. На власному досвіді перевіряє ефективність від застосування певного препарату, отримує інформацію від консультаційних центрів про нові агрохімікати та їх використання. Чесно і впевнено крокуючи обраним шляхом, агроном занепокоєний збільшенням кількості місць стихійної торгівлі пестицидами з порушенням санітарно-гігієнічних правил (за відсутності документів, які посвідчують якість препаратів). Отож, закликає потенційних покупців бути дуже обережними та користуватися послугами перевірених і відповідальних продавців.

Своїх знань і досвіду агроном не шкодує для інших. Охоче ділиться ними з краянами – активно долучається до участі в навчальних семінарах для жителів сіл, що відбуваються у Любешівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості. Фахівець розповідає про сорти овочевих та зернових культур, які варто висаджувати на землях Любешівщини, про те, як правильно використовувати пестициди та агрохімікати, щоб не завдати шкоди навколишньому середовищу й виростити вітамінну продукцію, безпечну для споживача. Безробітні після таких заходів змінюють підхід до ведення особистого селянського господарства.

Власним захопленням агрономією Олексій Приходько зумів зацікавити і доньку Софію, яка бачить себе у майбутньому агрономом, як тато. Чоловік, який власною наполегливою працею отримав повагу серед жителів району, переконаний: якщо є бажання – можна побороти будь-які перепони, варто лише докласти зусиль.


 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024