На Волині за 22 мільйони гривень відремонтують лікарні та навчальні заклади

04 Липня 2019, 11:54
фото ілюстративне 1042
фото ілюстративне

У Мінрегіоні погодили 7 нових інвестпроектів, що реалізують у Волинській області за гроші Державного фонду регіонального розвитку.

Про це повідомили 3 липня на засіданні комісії Мінрегіону, у якому взяв участь заступник голови облдержадміністрації Валентин Цьось, – інформує прес-служба Волинської ОДА.

Зокрема, на засіданні комісії затвердили перелік на суму в 22 мільйони гривень, який цьогоріч затверджений на реалізацію нових проектів.

Нагадаємо, на останньому засіданні регіональної комісії з оцінки та забезпечення здійснення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів, до узагальненого переліку проектів, який затвердили у березні 2019 року, внесли зміни. Зумовлено це тим, що на початку квітня поточного року вийшла постанова КМУ, в якій вказали, що 5,6 % від загальної суми ДФРР для області необхідно виділити на громадські об’єкти.

Відтак, аби не сповільнювати темпи реалізації вже попередньо відібраних в області інвестпроектів, комісія вирішила внести зміни до переліку, який цьогоріч затверджений на реалізацію нових проектів із сумою в 37,8 мільйонів гривень та залишити у списку реалізацію об’єктів на суму 22 мільйони гривень. І таким чином залишити 15,1 мільйонів гривень на громадські проекти, які планують допрацювати. До слова, такі проекти повинна затвердити нова комісія за такою ж процедурою, як відбувається відбір об’єктів ДФРР. Та для цього необхідно розробити нове положення, створити нову комісію, розглянути перелік та проголосувати на онлайн платформі. Відповідно це потребує часу.

Так, у погодженому Мінрегіоном переліку – 7 інвестпроектів, реалізацію яких розпочнуть вже цього року. Серед них:

  • «Капітальний ремонт фасаду будівлі опорного навчального закладу «Люблинецька загальноосвітня школа I-III ступенів Люблинецької селищної ради Волинської області», що на вул. Незалежності, 36, в смт. Люблинець Ковельського району Волинської області»;
  • «Реконструкція навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня – дитячий садок» с. Жиричі, вул. Центральна, 100 Ратнівського району Волинської області;
  • «Капітальний ремонт з термореновацією будівель корпусів лікувально-профілактичного закладу «Волинський обласний онкологічний диспансер» на вулиці Тімірязєва, 1 у Луцьку»;
  • «Реконструкція загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Піща, вул. Центральна, 84 Шацького району Волинської області»;
  • «Реконструкція дошкільного навчального закладу с. Смолярі Старовижівського району Волинської області (коригування)»;
  • «Нове будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Стобихівка Камінь-Каширського району Волинської області»;
  • «Реконструкція нежитлового приміщення на вул. Незалежності, 27б в с. Павлівка Іваничівського району Волинської області під ЦНАП та адміністративний центр».
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024