У Ковелі розслідують мільйонні оборудки місцевої фірми

04 Липня 2019, 13:30
У Ковелі розслідують мільйонні оборудки місцевої фірми / Фото ілюстративне 1125
У Ковелі розслідують мільйонні оборудки місцевої фірми / Фото ілюстративне

Ковельська місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом фіктивних фінансових операцій.

Про це йдеться в ухвалах Ковельського міськрайонного суду.

Слідчий суддя Сергій Панасюк розглянув клопотання прокурорки місцевої прокуратури Надії Романюк у кримінальному провадженні №42019031110000016 від 25 березня 2019 року про вилучення документів щодо руху фінансів.

За даними прокуратури, посадові особи ТзОВ «Ігро-Ленд», яке зареєстроване у Ковелі на вулиці Варшавській (в адміністративній будівлі «Ковельсільмашу», – ред.), за попередньою змовою із посадовими особами ТзОВ «С.К.С.» (м. Київ), у листопаді-грудні 2018 року безпідставно відобразили у податковому обліку безтоварні операції з придбання соняшникової олії, які фактично не здійснювали, та умисно подали заявку на відшкодування ПДВ у сумі понад 1 мільйон гривень, однак довести свої дії до кінця їм завадили правоохоронні органи.

У клопотанні прокуратура йдеться, що ТзОВ «Ігро-Ленд» створено штучну видимість здійснення господарських операцій з контрагентами шляхом «формального» складення первинних документів, які не супроводжували дійсним рухом активів у процесі виконання операцій саме з цим контрагентом.

При детальному вивченні господарської діяльності ТзОВ «С.К.С» та ТзОВ «ЛКО Груп» (ще одна фірма-«прокладка», яка фігурує у кримінальній справі) з'ясували, що товариства за місцем реєстрації (м. Київ, вул. Екскаваторна, 35) не перебуває, у підприємств відсутні власні чи орендовані виробничі потужності та трудові ресурси, які б доавали можливість здійснювати діяльність з поставки товарно-матеріальних цінностей та їх зберігання.

Також стало відомо, що ТОВ «С.К.С.» та ТзОВ «ЛКО Груп» є фігурантами двох кримінальних проваджень: у схемах з мінімізації податкових зобов’язань шляхом проведення фіктивних фінансово-господарських операцій та як користувачі штучного податкового кредиту, який оформлений від фіктивних та транзитних підприємств.

Як зрозуміло із інформації, наданої ОУ ГУ ДФС у Волинській області, ТзОВ «С.К.С», яке причетне до протиправної схеми, має усього 35 банківських рахунків, частиною яких користується і на тепер.

Суд задовольнив клопотання прокуратури, дозволивши вилучити документи щодо руху фінансів у різних банках.

Читайте також: Фірма на «Ковельсільмаші» не визнає податковий борг майже на мільйон гривень

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024