Депутати звернулись до Міністра освіти: у Рожищенському районі на зарплати не вистачає майже 6 мільйонів

05 Липня 2019, 16:21
1292

Депутати Рожищенської районної ради скерували звернення до Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич щодо нестачі грошей освітньої субвенції на виплату заробітної плати педагогічному персоналу закладів загальної середньої освіти району.

Відповідний документ опублікували на сайті районної ради.

На 2019 рік для Рожищенського районного бюджету затверджена освітню субвенція в сумі 75,1 мільйона гривень. Розрахункова сума грошей з виплати заробітної плати педагогічному персоналу закладів загальної середньої освіти району на поточний рік – понад 81 мільйон гривень. Нестача у грошах із забезпечення цих видатків до кінця року – 5,9  мільйона гривень.

«В районному бюджеті відсутні гроші для покриття нестачі освітньої субвенції. Протягом попередніх трьох років в районі відбувались наступні заходи з оптимізації мережі: ліквідували один заклад загальної середньої освіти, призупинили діяльність п’яти закладів загальної середньої освіти, реорганізували з І-ІІ ступенів у І ступінь один заклад загальної середньої освіти, створили два комунальних опорних навчальних заклади. Зменшили кількість учнів, які здобувають освіту за індивідуальною формою навчання з 272 до 137», – зазначено у зверненні.

Протягом попередніх п’яти років доплата педагогічним працівникам за «престижність праці» виплачували у розмірі 10 відсотків. Педагогам, які працюють в новій українській школі, з вересня 2018 року встановили доплату у розмірі 20 відсотків.

Протягом 2018-2019 навчального року мінімізували доплати педагогічним працівникам за кабінети, проаналізували використання варіативної частини.

«З метою недопущення соціальної напруги в загальноосвітніх закладах Рожищенського району, забезпечення своєчасної виплати відпускних та матеріальної допомоги на оздоровлення, а з вересня 2019 року заробітної плати педагогічним працівникам, звертаємось з проханням втручання у цю справу та просимо допомогти у вирішенні даної проблеми», – йдеться в документі.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024