На Волині виплатили майже 114 мільйонів гривень аліментів

07 Липня 2019, 16:53
Фото ілюстративне 1121
Фото ілюстративне

Минув рік відколи прийняли 2-й пакет законопроектів #ЧужихДітейНеБуває, який покликаний захистити права жінок та найменших українців. Закони мають на меті посилення відповідальності неплатників аліментів, збільшення мінімального рівня фінансової підтримки дітей, які проживають в неповних сім’ях, та запровадження пільг і стимулів для батьків, які сумлінно виконують свій обов’язок.

Про це інформують у Головному територіальному управлінні юстиції у Волинській області.

До прикладу, серед новацій, якщо борг перевищив 12 місяців, автоматично доведеться заплатити дитині додатково 20% від суми боргу, якщо заборгованість сягнула 2 років – 30%, а якщо 3 років – 50%.

Найголовніше: для того, щоб отримати ці гроші, не треба буде бігти в суд. Перерахунок відбуватиметься автоматично.

Тобто, другий пакет новацій запровадив преференції для батьків, які інвестують у розвиток власних нащадків, підвищив контроль за тим, на що витрачають гроші, які сплачують в інтересах дитини, і нарешті урівняв в правах щодо виховання та можливості виїзду за кордон з дитиною обох батьків, які сумлінно виконують свої обов’язки.

Зазначимо, що завдяки кампанії #ЧужихДітейНеБуває волинським дітям виплатили 113,9 мільйонів гривень боргів з аліментів, які раніше малеча не бачила роками.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024