Поліція завела кримінал за фактом забруднення повітря і землі у Луцьку

08 Липня 2019, 09:46
841

Слідчі Луцького відділу поліції за повідомленнями про забруднення атмосферного повітря в обласному центрі Волині розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, ч. 1 ст. 241 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляють у прес-службі поліції Волині.

Під час моніторингу мережі Інтернет поліцейські відстежили ряд повідомлень про те, що протягом травня-червня цього року невідомі особи здійснюють забруднення та зміну природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров’я людей та довкілля речовинами, відходами та іншими матеріалами промислового виробництва.

Йдеться про злив забруднюючих речовин, відходів та інших матеріалів в каналізаційну міську мережу та поля фільтрації одного із місцевих підприємств, що створює небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля Луцька й наближених до нього населених пунктів.

Окрім цього, за дорученням Луцької місцевої прокуратури, слідчі поліції виконують досудове розслідування в кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 239 (забруднення земель) Кримінального кодексу України. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань додала Луцька місцева прокуратура за повідомленнями про забруднення земель, що створює небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля. Йдеться, зокрема, про порушення спеціальних норм і правил та здійснення зливів забруднюючих та шкідливих речовин, відходів на поля фільтрації та міську каналізаційну мережу.

Триває досудове розслідування з метою встановити усі обставини кримінальних правопорушень та спонукати винуватців до відповідальності.

Читати також: Мирно та з екологічним репом: лучани вийшли протестувати проти смороду в місті

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024