На Ратнівщині дорожники кладуть асфальт прямо у пісок, який люди піднімають руками. ФОТО,ВІДЕО

08 Липня 2019, 18:01
У Гуті дорожники кладуть асфальт прямо у пісок, який люди піднімають руками 2071
У Гуті дорожники кладуть асфальт прямо у пісок, який люди піднімають руками

Відома волинська компанія робить ремонт доріг на Ратнівщині за 6 мільйонів гривень, але асфальт у ямках не витримує звичайного лома.

Про проблемний ямковий ремонт у селі Гута журналістам Район.Ратне повідомили місцеві мешканці.

Зокрема, гутянці поділилися фотографіями та відео, як легко щойнопрокладений асфальт руйнується та може опинитись поза місцем свого призначення.



«Подивіться панове міністри як у Гуті роблять ямковий ремонт», – йдеться у відео.

Сільський староста Микола Свіржевський розповідає, що такий неякісний ремонт, який зафіксували на фото і відео, зробили на узбіччі дороги у Гуті, а загалом ямковий ремонт є цілком прийнятним. Зокрема Микола Федорович зазначає, що нині цим питанням займаються відповідальні люди.

До слова нещодавно, голова Заболоттівської ОТГ Валерій Свіржевський анонсував про початок ремонту дороги КПП Гута – Здомишель.

За словами жителів села Гута ямковий ремонт розпочали робити приблизно 4-5 липня.

Як інформують працівники Ратнівської РДА, із питаннями щодо проблемного ремонту у Гуті до них ніхто не звертався.

Перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук прокоментував ситуацію так:

«Поточний дрібний ремонт на відрізку дороги Здомишель-Заболоття-Гута виконує ПрАТ «Ковельське ШБУ-63», підприємство, яке виграло тендер. Розпорядник грошей державного бюджету, тобто замовник – департамент регіонального розвитку та житлово-комунального господарства ОДА. Поточний дрібний ремонт – це саме ямковий ремонт. Враховуючи стан дорожнього асфальтобетонного покриття перед селом Гута, ямковий ремонт – це лише тимчасове вирішення проблеми. На капітальний ремонт поки фінансів немає», – розповідає Євген Петрович.

Також, держслужбовець зазначає, що коли дорожнє покриття майже зруйноване, йому допоможе лише капітальний ремонт.

«І тут дилема або чекати фінансування на капітальний ремонт, а туди необхідно близько 20 мільйонів гривень, і далі їздити зруйнованою дорогою, або трохи полатати за рахунок дрібного ремонту для того, щоб хоч забезпечити нормальний проїзд на даному відрізку. Якісний ямковий ремонт на майже зруйнованій дорозі зробити неможливо», – коментує ситуацію Євген Савлук.

Читайте також: На межі: чому шостий рік не працюють пункти пропуску у Білорусь, і хто від цього страждає

Фірма, що виграла тендер і займається ремонтом доріг у Ратнівському районі, зокрема, у селі Гута, а саме, приватне акціонерне товариство «Ковельське шляхово-будівельне управління №63», працює у напрямку «Будівництво доріг і автострад» 27 років і має досить непогану репутацію. Чинним директором є Ігор Пець.

Окрім основного виду діяльності, за даними сайту YouControl, фірма займається лісозаготівлею, виробництвом неметалевих мінеральних виробів, технічним обслуговуванням та ремонтом автотранспортних засобів, оптовою торгівлею твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами та ін.

У 2019 році компанія виграла тендер на послуги з поточного дрібного ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення Ратнівського району Волинської області. Ремонт дорожнього одягу та покриття 11,04 тисяч м2. Сума тендеру – понад 6,1 мільйона гривень, – інформує Prozorro.



Зокрема, у цей ремонт і входить ремонт ділянки КПП Гута – Здомишель.

Значних судових позовів на компанію майже немає, окрім останнього. У ньому позивач вимагав відшкодування завданих збитків через ДТП, яке було спричинене шляхом попадання правого переднього та заднього колеса у вибоїну, яка утворилась на автодорозі Р-15 сполученням Ковель-Жовква і поблизу дачного масиву в селі Верба, Володимир-Волинського району. Ковельське шляхово-будівельне управління №63 відповідає за належне утримання дороги, на якій відбулась ДТП, та несе за це відповідальність. Суд позов задовольнив.


Читайте також:  У Ратнівському районі на ремонт вулиці витратять пів мільйона гривень

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024