На Волині поменшає дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

09 Липня 2019, 15:00
фото ілюстративне 1072
фото ілюстративне

Уряд врегулював питання виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування за принципом «гроші ходять за дитиною».

26 червня 2019 року на засіданні Уряду прийняли постанову Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 № 552 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», оплати послуг із здійснення патронату над дитиною та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримки малих групових будинків». Про це інформує прес-служба Волинської ОДА.

Зазначений нормативно-правовий акт дає можливість зменшити кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, серед яких з інвалідністю, в закладах інституційного догляду та виховання дітей.

Реалізація положень постанови сприятиме розвитку нових видів послуг для дітей та сімей з дітьми у громаді щодо тимчасового догляду та виховання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у сім’ях патронатних вихователів та інших альтернативних форм догляду та виховання, а також створенню фінансових стимулів для розвитку послуг з догляду дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у сімейному середовищі, прискоренню процесів трансформації інтернатних закладів для дітей.

В області з метою захисту прав та законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування функціонує 24 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховують 156 дітей, та 80 прийомних сімей, на виховання та спільне проживання до яких влаштували 151 дитину.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024