Омлет здешевшав на 10%

09 Липня 2019, 13:50
фото ілюстративне 1155
фото ілюстративне

Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж досліджують вартість багатьох улюблених українцями страв. Їх ціна лише зростала. Але спеціалісти знайшли таку страву, яка за останній рік подешевшала. І це омлет, який став доступнішим на 10%, або на 2,5 гривні за рік. У червні 2018 року він вартував 23,75 гривні, а на сьогодні – 21,3 гривні.

«Ця страва для тих, хто має небагато часу на приготування їжі. А особисто для мене це традиційна суботня страва», – пише на своїй сторінці у Facebook Олексій Дорошенко, голова Української асоціації постачальників торговельних мереж.

Розпочинаємо готувати три порції та беремо 6 курячих яєць, 180 мл молока, 20 грам вершкового масла та три щіпки солі. Яйця збиваємо з молоком і солю. Форму або сковороду добре змащуємо вершковим маслом і виливаємо суміш. Випікаємо в духовці або на сковороді 15-20 хвилин до легкої рум'яної скоринки.

А тепер рахуємо. На 30 червня 2018 року 180мл молока вартувало 4,1 гривні, а за рік – 4,5 гривні. Зростання вартості – на 10%. Головна складова страви подешевшала за останній рік на 21%. Так, 6 яєць минулого року вартували 16 гривень, на кінець червня 2019 року – 12,7 гривень.

Вершкове масло за рік здорожчало на 12%. І 20 грамів на кінець червня 2018 року вартували 3,65 гривні, а на кінець червня 2019 року –  4,1 гривні.

Право йменуватись батьківщиною омлету оспорюють кілька країн, наприклад, Франція та Австрія. Але правда в тому, що цю справу готують уже багато століть. Наприклад, скандинави знайомі з мистецтвом приготування омлету, можливо, ще з часів вікінгів. У якості начинки вони додавали шматочки сьомги, тріски або лосося. Іноді в рецепті присутній ще й журавлинний сік. Але розповідати можна багато. Просто Смачного! – бажає автор допису Олексій Дорошенко.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024