Волинь: викрили масштабну злочинну схему ввезення автомобілів без сплати податків

09 Липня 2019, 15:10
1380

Оперативники Департаменту захисту економіки та Управління захисту економіки в Волинській області, слідчі Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України викрили та задокументували злочинну схему із формування фіктивного податкового кредиту, у якій були задіяні службові особи Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області та деякі комерційні структури. Група осіб, серед яких службові особи допомагали підприємствам реального сектору економіки ухилятися від сплати податків.

Сьогодні, 9 липня, оперативники управління захисту економіки у Волинській області, Департаменту захисту економіки Нацполіції, слідчі ДБР та прокурори Генпрокуратури організували 14 санкціонованих обшуків у приміщенні територіального органу ДФС та місцях проживання причетних до злочину осіб. Про це повідомляє Управління захисту економіки у Волинській області.

Відтак, товариства-імпортери ввозили на митну територію України транспортні засоби без належної сплати обов’язкових платежів. З метою прикриття протиправної діяльності представники імпортерів звертались до осіб, які надають послуги з формування фіктивного податкового кредиту.

Відповідно до злочинної схеми після розмитнення транспортних засобів товариства-імпортери виписували документи на їх реалізацію фізичним особам. Згодом здійснювали повторний продаж автомобіля за підробленими документами. Всі ці фінансові операції відбувались задля подальшого продажу імпортного ПДВ підприємствам реального сектору економіки.

За попередніми даними внаслідок такої діяльність державі завдали шкоди на 190 мільйонів гривень.

Під час слідства з'ясували, що до злочинної схеми були причетні службові особи Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області.

Досудове розслідування відбувається у межах кримінального провадження, відкрите за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), яке спричинило тяжкі наслідки).

Слідство триває.





 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024