На Волині почастішали випадки продажу безакцизного алкоголю та цигарок

10 Липня 2019, 11:57
Фото ілюстративне 1014
Фото ілюстративне

На 10 відсотків більше порушень у сфері реалізації алкогольної та тютюнової продукції виявили волинські фіскали у першому півріччі 2019 року  внаслідок фактичних перевірок бізнесу.

Про це інформує управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Волинській області.

Зокрема, під час 137 фактичних перевірок, які виконали фахівці управління у січні-червні поточного, задокументували 275 порушень законодавчих норм. Отож, представники підприємництва, які реалізують підакцизну продукцію повинні бути більш уважними і відповідальними з тим, щоб не допускати порушень в майбутньому.

Саме дотримання закону дозволить уникнути штрафних санкцій,  наголошують у відомстві.

Насамперед суб’єктам підприємництва  радять звернути увагу на наявність ліцензії на реалізацію підакцизної продукції, обов’язкові марки акцизного податку встановленого зразка на кожній одиниці товару, виконання операцій через належним чином зареєстровану касову техніку, ведення та обліку документації.

Фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Волинській області особливо застерігають представників бізнесу від реалізації алкогольних напоїв у тарі типу bag-and-box. З'ясування факту реалізації горілчаної продукції чи вина у такій тарі  з 1 липня загрожує штрафом у 85 тисяч гривень.

Фіскали нагадують, що про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, можна повідомити  за номерами телефонів у м. Луцьк (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантують).

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024